Bătălia pentru marca și palmaresul FC Farul. A apărut un element surpriză!

5463
Bătălia pentru marca și palmaresul FC Farul. A apărut un element surpriză! - batalia-1527181262.jpg

Articole de la același autor

Povestea achiziționării mărcii (culori și siglă) și a palmaresului FC Farul este departe de a se fi încheiat. Asociația Suporter Spirit Farul Constanța se consideră cea mai îndreptățită de a le prelua, asumându-și rolul de continuatoare a spiritului farist. După cacealmaua de la prima licitație și "oferta de nerefuzat" primită la cea de-a doua, conducerea SSC Farul a ținut aproape și a contraatacat de fiecare dată. 


Miercuri, lichidatorul judiciar însărcinat cu recuperarea datoriilor, CC Insol SPRL Constanța, a notificat Asociația Suporter Spirit Club Farul Constanța de faptul că oferta acestora, în valoare de 11.000 de euro, a fost declinată de către Adunarea Creditorilor, fapt ce a adus un val de nemulțumiri. Cine a decis că această ofertă este insuficientă și care sunt criteriile care au condus la această deciziei? Răspunsul l-am găsit la administratorul lichidatorului judiciar, Corina Curutz. 


"A avut loc o Adunare a Creditorilor, acolo unde Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța este creditor majoritar, având 80% din creanțe. Implicit, are cel mai greu cuvânt de spus. Noi, din postura de lichidatori judiciari, le-am prezentat toate ofertele, iar răspunsul a fost cel pe care toată lumea îl cunoaște. Eu nu am decât obligația să anunț și să mă supun deciziilor lor. Eu am anunțat de fiecare dată ce oferte sunt, dacă s-au aprobat sau nu. I-am notificat pe toți cei care au participat la licitații. Este publică componența Adunării Creditorilor. În buletinul procedurilor de insolvență sunt trecuți acolo", a declarat Corina Curutz. 


Prețul de pornire pentru următoarea licitație: 11.000 de euro! 


O altă nemulțumire născută între "fariști" este modificarea privind prețul de pornire al următoarei licitații și scrisoarea de garanție introdusă recent. Licitațiile se vor desfășura săptămânal, în fiecare zi lucrătoare de marți, începând cu data de 26 iunie, până la adjudecare, la sediul CC Insol SPRL din Constanța, din strada Cibinului, nr. 8. Poate participa orice persoană fizică sau juridică care acceptă prevederile caietului de sarcini al regulamentului de licitație. Participanții vor trebui să facă dovada achitării echivalentului în lei la data plății a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea caietului de sarcini, a sumei de 200 de euro exclusiv TVA, reprezentând contravaloarea taxei de participare la licitație, să depună garanția de 20% din prețul de pornire al licitației. Elementul de noutate este introducerea scrisorii de garanție bancară în valoare de 80.000 de euro, cu minimum 24 de ore înainte de data licitației. Pasul de licitație va fi de 18% din valoarea ultimului preț strigat. Prețul de pornire va fi ultima ofertă refuzată, în speță 11.000 de euro. 


"Propunerea pentru scrisoarea de garanție a venit din partea Fiscului. S-a ținut Adunarea Creditorilor, iar toată procedura a fost supusă la vot și aprobată. Datoriile sunt foarte mari, la stat, la jucători… undeva la 2 milioane de euro. Evaluatorul judiciar a cifrat sigla și palmaresul la 3.500 de euro. Fiindcă la prima licitație s-a ridicat prețul artificial, la peste 200.000 de euro, și nu s-a mai plătit suma, a trebuit să fie luate măsuri. Fiscul a decis ca pe viitor să pornim de la ultima ofertă refuzată, în speță 11.000 de euro, și să cerem o scrisoare de garanție de 80.000 de euro, să fim siguri că nu se mai repetă povestea. Dacă se licitează și nu se plătește, executăm scrisoarea de garanție. Nu eu sunt cea care stabilește sumele, nici CC Insol SPRL Constanța. Statul are de recuperat bani foarte mulți și va încerca să obțină cât de mulți poate. Nu am putut să fac publice ofertele celorlalți fiindcă este vorba de confidențialitatea cerută de ofertant. Se vor face publice ofertele la sfârșitul licitației. Sper ca de data aceasta să fie cu adjudecare. Nu cred că se riscă cineva să execute scrisoarea de garanție bancară", a completat Corina Curutz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde