Baschet / Partidele din cadrul FIBA 3x3 World Tour Finals se vor disputa în Palatul Parlamentului

112
Baschet / Partidele din cadrul FIBA 3x3 World Tour Finals se vor disputa în Palatul Parlamentului - 1-1631623994.jpg

Articole de la același autor

Municipiul București va fi, pentru trei zile, capitala mondială a baschetului 3x3, urmând a găzdui un super-turneu într-o locație exclusivistă: FIBA 3x3 World Tour Finals se va disputa, în perioada 17-19 septembrie, chiar în Palatul Parlamentului, în impozanta Sala Unirii, informează Federația Română de Baschet.

Evenimentul va reuni 24 de echipe naţionale din 13 ţări, care se vor lupta pentru cele trei titluri puse în joc: campioana circuitelor mondiale de tineret, masculin şi feminin, şi campioana circuitului mondial feminin.

Spre deosebire de sezoanele anterioare, când campioana a fost decisă la finalul sezonului pe baza clasamentelor, anul acesta, în premieră, în capitala României, cele mai bune echipe din lume se vor decide în urma meciurilor din cadrul turneelor finale ale FIBA 3x3 U23 Nations League Final (masculin şi feminin) şi FIBA 3x3 Women’s Series Final.

Accesul spectatorilor va fi liber, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, coroborate cu protocolul medical impus de către FIBA în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, în limita locurilor disponibile, spectatorii vor avea acces pe baza certificatului digital de vaccinare, a unui test antigen rapid sau PCR negativ sau a dovezii trecerii prin boală (maximum 90 de zile de la diagnostic).

România va fi reprezentată în toate cele trei competiţii mondiale, naţionalele de tineret masculin şi feminin, precum şi naţionala feminină de senioare obţinând calificarea din postura de echipe gazdă. România avea locul asigurat în finala FIBA 3x3 Women’s Series, circuitul mondial feminin, şi în baza ierarhiei internaţionale, „acvilele” clasându-se în acest sezon de două ori pe locul trei în etapele disputate la Voiron şi Poitiers.

FIBA 3x3 World Finals este un eveniment organizat de Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, sub înaltul patronaj al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Foto: Federaţia Română de Baschet / frbaschet.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6952 secunde