Baschet / „Acvilele” au plecat spre Riga pentru meciurile din FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers

143
Baschet / „Acvilele” au plecat spre Riga pentru meciurile din FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers - baschetfete911-1604919467.jpg

Articole de la același autor

Reprezentativa feminină de baschet a României a plecat, luni, 9 noiembrie, dimineaţă, spre Letonia, urmând să intre la Riga în „bula” epidemiologică realizată de forul continental pentru meciurile echipelor din grupele D şi I din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers. Cu rezultate negative pe linie la testările pentru Covid-19 impuse de FIBA, delegaţia României va intra de luni seară în regimul de cantonament închis şi se va pregăti în Olympic Sports Centre din Riga pentru „dubla” din finalul acestei săptămâni, cu Italia şi Danemarca, informează frbaschet.ro.

Selecţionerul Ayhan Avci se va baza la Riga pe următoarele 14 sportive:

Annemarie Godri-Părău (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Ioana Ghizilă (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Carla Popescu (CSM Satu Mare)

Alina Podar (CSM Satu Mare)

Tunde Kilin (CSM Satu Mare)

Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket)

Gabriela Irimia (CSM Târgovişte)

Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca)

Anca Şipoş (Agronomia Bucureşti)

Romina Filip (Agronomia Bucureşti)

Elisabeth Pavel (UMCS Lublin)

Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Dora Ardelean (FCC Baschet Arad)

„Este un moment dificil pentru baschetul mondial, pentru sport în general, din cauza acestei pandemii. Nu avem ce face decât să ne adaptăm, aşa că avem de jucat împotriva Italiei pe teren neutru, deşi aveam alt avantaj dacă jucam pe teren propriu, aşa cum era programat iniţial.

Pe lângă acest context pandemic, ne aflăm şi în situaţia în care una dintre cele mai importante jucătoare ale noastre, Ashley Walker, nu va putea juca la Riga, din cauza unei accidentari. În afară de Ashley, care era importanta pentru «chimia» jocului nostru, lipsesc din motive întemeiate şi alte jucătoare experimentate, precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. Aşadar, suntem într-o situaţie destul de grea, dar nu ne-am gândit niciodată că ne vom preda. Ne-am antrenat cu multă intensitate la Bucureşti şi vom continua antrenamentele la Riga. Personal, sunt optimist că, fie şi în aceste condiţii, putem obţine două victorii”, a declarat, duminică, după ultimul antrenament din Arena FRB al „Acvilelor”, pentru frbaschet.ro, antrenorul Ayhan Avci.

Reamintim că România va evolua la Riga împotriva selecţionatei similare a Italiei, în data de 13 noiembrie, de la ora 19.45, şi împotriva naţionalei Danemarcei, în data de 15 noiembrie, de la ora 16.30.

După disputarea primelor două etape din Grupa D, clasamentul este următorul:

1. Cehia - 4 puncte (2 victorii)

2. România - 3 puncte (1 victorie şi 1 înfrângere)

3. Italia - 3 puncte (1 victorie şi 1 înfrângere)

4. Danemarca - 2 puncte (2 înfrângeri)

Foto: frbaschet.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde