Președintele CSU Neptun, Cornel Panait:

"Băiceanu nu are experiență, devotament și timp să fie director"

699
5

Articole recomandate

În ediția de ieri, am prezentat punctul de vedere al profesorului Traian Bucovală în legătură cu situația handbalului feminin constănțean. Astăzi, prorectorul UMC, Cornel Panait, președintele CSU Neptun, vorbește despre situația în care se află echipa, retrogradată la finele sezonului trecut.

"UMC nu putea să facă mai mult. Finanțarea de la CJC a fost la nivel minim necesar pentru jocul echipei. În momentul în care echipa era într-o stare critică, legea nu a fost favorabilă, iar conducerea nu a putut aduce alți sponsori. Îl respect pe domnul Bucovală, dar e depășit. Noi nu puteam face mai mult. Clubul e de utilitate publică, iar directorul este ordonator de credite. Conducerea clubului trebuia să fie proactivă. Este un adevăr faptul că actualul director nu are cel mai bun sistem managerial, însă Silviu Băiceanu poate fi schimbat doar de către minister. Problema este simplă - con-ducerea clubului nu a știut să managerieze și nici să motiveze fetele. Jucătoarele erau demoralizate total", a declarat, pentru "Cuget Liber", prorectorul UMC, Cornel Panait.

Acesta susține faptul că nu a putut să îl tragă la răspundere pe directorul clubului despre situația financiară. De asemenea, președintele CSU Neptun subliniază faptul că, în ultimii patru ani, a adus patru sponsori alături de echipă, dar finanțarea a fost infimă.

"Eu am fost tranzitoriu, am avut ambiția să fac lucrurile să meargă și nu am putut. Într-adevăr, echipa a retrogradat, dar a revenit în Liga Națională. Când a retrogradat din nou, nu am mai avut modalitate de finanțare. Personal, cred că Băiceanu nu poate să fie director la o echipă de Liga Națională. Nu are experiența necesară, nici devotament și nici timpul necesar să se ocupe de o asemenea echipă. Cât despre sala Hidrotehnica, așa-zișii nostalgici cred că am făcut troc cu sala. Noi nu aveam sală de sport și de aceea am acceptat sala acum cinci ani. Acolo fac orele de educație fizică 5.000 de studenți. Noi am reparat acoperișul, am făcut punct termic, am reparat vestiarele. Reabilitarea totală costă foarte mult. Ministerul Educației a intentat o scrisoare către Compania Națională de Investiții, prin care solicită reabilitarea sălii și apoi cedarea în folosință către UMC", a completat Cornel Panait.

v v v

Mai jos redăm un comunicat bizar, semnat de către… rectoratul UMC: "1.Echipa de handbal feminin participantă la campionatul național și retrogradată din Liga Națională a fost înscrisă în campionat de către C.S.U. Neptun, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Directorul clubului este ordonator de credite. 2. Universitatea Maritimă din Constanța a folosit toate mijloacele legale disponibile pentru sprijinirea echipei. 3. Finanțarea echipei s-a făcut de la bugetul Consiliului Județean și prin sponsorizări (sumele au fost relativ mici). 4. Ne exprimăm uimirea că H.C.M Constanța, retrogradată având două surse de finanțare (Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța) a avut un parcurs satisfăcător, în timp ce C.S.U. Neptun, cu o singură sursă de finanțare, a avut serioase probleme de participare și comportament în Liga Națională. Lipsa finanțării de la Consiliul Județean nu este sub nicio formă imputabilă Universității Maritime din Constanța. 5. Sala de sport denumită generic Complexul Sportiv Hi-drotehnica a intrat în administrarea U.M.C. prin H.G. nr. 385/2.05.2012. Conform art. 2, în utilizarea și administrarea sălii trebuiau respectate câteva criterii. Sala folosește momentan desfășurării activităților sportive ale studenților UMC și ale echipelor sportive studențești, precum și ale elevilor școlilor sportive din Constanța. 6. Apropierea și intercondițio-narea între performanțele echipei de handbal și Complexul Sportiv Hidrotehnica sunt absolut nesustenabile".

v v v

Despre situația actuală a handbalului feminin, Elena Frîncu, membră a Comitetului Executiv al COSR, a adăugat: "Dacă echipa a retrogradat, înseamnă că asta i-a fost valoarea. Silviu Băiceanu e tânăr și nu poate să facă foarte multe, dar e o muncă grea și încearcă să se descurce. Cred că a făcut extraordinar de mult". 

Comentează știrea

Aragorn
11 septembrie 2015
CSU Neptun

Cu lotul din sezonul trecut (de trista amintire pentru fanii constanteni) se putea evita cu usurinta retrogradarea : fetele au ratat la 1 punct locul de baraj (in conditiile in care au pierdut multe puncte cu "ajutorul" masiv al fluierasilor, iar Deva, care a prins acest loc prin victoria cu "cintec" din ultima etapa contra Clujului, a retrogradat la baraj, beneficiind de mijloace financiare mult mai serioase decit Neptunul si avindu-l si pe celebrul sforar MM la conducere), ceea ce demonstreaza ca aveau valoare de LN, dar a lipsit sprijinul celor care, culmea, ar fi trebuit sa faca pe dracu-n patru ca echipa sa nu cada - dar, se pare ca interesul tuturor: CJC, CL, UMC, a fost exact invers. Asa incit adevaratii vinovati (nu stiu ce este mai grav: incompetenta cu care a fost condus clubul sau reaua-vointa a celor desemnati sa o faca) sint si Baiceanu si Panait si asa-zisii "alesi" din consiliile Constantei (care au ingropat si echipa de rugby). Iar sezonul acesta, minune mare : se gasesc bani pentru DOUA echipe de handbal masculin, dar nici un sfant pentru cea de fete! Mai este oare ceva de adaugat ? Q.E.D.!

student
11 septembrie 2015
Panait darama tot

dupa ce a demolat invatamantul de marina transformad totul in afacere, Panait a distrus si handbalul feminin din Constanta. A fost o afacere imobiliara pusa la cale de nicusor constantinescu, francu si panait. Se aude la DNA????

gheorghe
11 septembrie 2015
franciza alternativa

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Suporter handbal
11 septembrie 2015
Neptun

Daca mai intereseaza pe cineva aceasta echipa de (mare) traditie a Constantei, as avea o sugestie : sa se infiinteze un singur club de handbal cu doua sectii - una feminina si una masculina, club care sa fie finantat din banii CJ/CL si care ar reprezenta cu adevarat Constanta. Nu cred ca in acest moment ajuta pe cineva sa avem doua echipe de baieti, care sa isi faca concurenta si sa isi imparta simpatiile publicului constantean (atat cat mai exista!) si una de fete, dar formata doar din junioare si fara perspective de revenire in LN. Cred ca ar fi o solutie care ar fi benefica pentru toata lumea si care ar prezenta garantii de performanta in LN. Asta, bineinteles, daca se doreste sa mai avem sport de performanta in Constanta. Daca nu, ei bine, la anul vin alegerile, iar cei care au distrus sportul din Constanta vor vedea ca orice fapta isi are si rasplata. Noi ne vom stradui sa le amintim ca au facut praf rugbyul, handbalul, baschetul, voleiul, iar despre fotbal, ce sa mai spunem ?

SRI
12 septembrie 2015
Panait,PSD & Co.

Nea Cornele, care a fost smenul dintre UMC-ul condus de tine si CSU Neptun condus de Nicusor Porcul.Daca nu vrei sa ne spui acum,poate o sa versi totul la sediul DNA Bucuresti ( cei din C-ta ori sunt corupti ca si voi,ori sunt idioti de nu te-au saltat pana acum). PS.Ptr domnii de la DNA C-ta,care se fac ca ploua,oare unde i-a cazat Nea Cornel pe ciorile din Nigeria venite sa studieze la UMC????La Hotel Flora din Mamaia.Cine este bossul hotelului??? Va las sa aflati mai multe de la "Dosar de politician " al lui Silviu Manastire.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4451 secunde