Suat Ibraim, despre Ion Voinescu:

"Avea reflexe uluitoare, sărea și reținea mingea de la «păianjen»!"

214

Articole de la același autor

Luna viitoare, ar fi împlinit 89 de ani, iar în 1952 (parcă dintr-un alt univers) a fost numit de presa finlandeză cel mai bun portar al lumii. Naționala de fotbal a României participa atunci la Jocurile Olimpice de la Helsinki, iar "îngerul păzitor" este omul dintre buturi: Ion Voinescu. 


Portarul de legendă al Stelei CCA și al naționalei s-a stins, recent, din viață, iar personalitatea sa este evocată de fostul mare arbitru constănțean de box Suat Ibraim. 


"Voinescu a fost unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut vreodată fotbalul românesc. Să scrieți acest lucru în ziar, să știe și tânăra generație. I se mai spunea «Țop», nu avea o talie impresionantă, însă avea reflexe uluitoare. Sărea spre «păianjen» și reținea mingea, ceea ce puțini portari mai reușesc astăzi. În plus, era un caracter admirabil, iar ulterior a format alți mari portari. Astăzi, tot mai puțini oameni știu cine a fost Voinescu. Cred că, peste câțiva ani, nu va mai ști nimeni", a povestit, pentru "Cuget Liber", Suat Ibraim. 


Ion Voinescu a jucat la Steaua CCA între anii 1947 și 1963, cucerind 11 trofee: 6 titluri de campion și 5 Cupe ale României.
 

A bifat 20 de selecții pentru echipa națională și a fost primul sportiv al țării decorat cu "Ordinul Muncii", în anul 1951. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6927 secunde