Australian Open a trecut, Simona Halep se menţine pe podiumul WTA

509
Australian Open a trecut, Simona Halep se menţine pe podiumul WTA - australian2-1614021256.jpg

Articole de la același autor

A căzut cortina peste ediţia 2021 a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului desfăşurându-se în condiţii speciale, marcate de pandemia Covid-19. La finalul competiţiei, s-au refăcut ierarhiile mondiale, iar Simona Halep rămâne în prim-plan.

Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul WTA, ierarhie dată publicităţii luni, 22 februarie. Eliminată în faza sferturilor de finală la Australian Open, Simona Halep ocupă, săptămâna aceasta, locul trei, cu un total de 7.255 puncte, pe poziţia secundă urcând campioana turneului de la Melbourne, japoneza Naomi Osaka (7.835 p).

Lidera topului mondial se menţine australianca Ashleigh Barty (9.186 p), aceasta având un avantaj chiar consistent, de peste 1.300 de puncte, americanca Serena Williams a urcat de pe 11 pe 7, iar conaţionala sa Jennifer Brady, finalistă în primul turneu de Grand Slam al anului, a reuşit un salt impresionant de 11 locuri, de pe 24 până pe 13, aceasta fiind cea mai bună clasare a sa în topul WTA.

Alături de Simona Halep, alte patru jucătoare din România figurează în Top 100 WTA. Astfel, Patricia Ţig a coborât patru locuri, de pe 56 pe 60, Sorana Cîrstea a urcat o poziţie, până pe 67, Irina Begu este în ascensiune de două poziţii şi a ajuns la borna 72, iar Ana Bogdan a pierdut patru „lungimi” şi încheie plutonul mondial fruntaş, fix locul 100.

Schimbare de lider în clasamentul de dublu. Campioană la Melbourne, alături de Elise Mertens (Belgia), belarusa Arina Sabalenka a trecut în fruntea topului, cu un total de 9.145 p, urmată, în ordine, de partenera sa de cuplu, Elise Mertens (9.060 p, în urcare patru poziţii), şi de fostul nr. 1 mondial, Su-Wei Hsieh (Taiwan; 9.010 p).

În ceea ce le priveşte pe românce, Raluca Olaru staţionează pe locul 45, Monica Niculescu a coborât trei locuri, până pe 56, în timp ce Andreea Mitu a urcat şase poziţii, până pe 87.

În clasamentul WTA Race, care contează pentru Turneul Campioanelor, Naomi Osaka e noul lider, iar Simona Halep este a noua.

XXX

Federația Română de Tenis (FRT) și Universal Tennis Rating (UTR), o platformă care se ocupă cu catalogarea și evaluarea jucătorilor de tenis din toată lumea, la final reieșind un clasament universal - UTR Ranking -, au ajuns la un acord pentru organizarea a cel puțin patru turnee în România, în anul 2021.

Astfel, la Centrul Național de Tenis al FRT, vor fi organizate, în perioada aprilie - mai 2021, două turnee feminine și două turnee masculine din Circuitul Pro Tennis Tour pentru jucători cu Clasament UTR 200 - 2000. România intră, astfel, în cercul select al federațiilor din întreaga lume care găzduiesc turnee UTR Pro Tennis Tour, alături de SUA, Australia sau Spania.

„Acest parteneriat este doar începutul a ceea ce sunt convins că va fi un succes și un mare ajutor pentru tenisul din România. Federația Română de Tenis face toate eforturile pentru a oferi jucătorilor români posibilitatea de a juca aici, în țara noastră, în cadrul unor turnee de foarte bună calitate, cu adversari puternici care să-i ajute să crească în valoare”, a declarat directorul general al Federaţiei Române de Tenis, Răzvan Itu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5763 secunde