Australia a programat un nou turneu WTA înainte de Australian Open

Duminică, 24 Ianuarie 2021
256
Organizatorii australieni au anunţat programarea unui turneu suplimentar WTA la Melbourne, înaintea Australian Open, primul Grand Slam al anului, pentru a oferi jucătoarelor din carantină o şansă în plus de pregătire, transmite DPA.


Vor exista acum în total trei turnee WTA, pe lângă cele două programate între 31 ianuarie şi 6 februarie, alăturându-se o nouă competiţie între 3 şi 7 februarie, pentru jucătoarele care s-au aflat în carantină strictă fără posibilitatea de antrenament. Băieţii vor avea două turnee ATP, care au fost amânate cu 24 ore şi acum vor debuta pe 1 februarie, în timp ce competiţia pe echipe ATP Cup va începe pe 2 februarie.


''Sunt momente deosebit de dificile pentru sportivii din carantina strictă şi noi, împreună cu WTA şi ATP, ne propunem să facem tot ce putem pentru a-i ajuta, a declarat Craig Tiley, directorul turneului Australian Open. Aceste schimbări aduse evenimentelor iniţiale au fost făcute pentru a da celor 72 de jucători (în carantină strictă) puţin timp suplimentar pentru a-i ajuta să se pregătească. De asemenea, le vom acorda prioritate pentru lucruri precum antrenamentele, sală de fitness, băi de gheaţă''.


Toţi jucătorii participanţi la Australian Open trebuie să stea 14 zile în carantină, dar pot părăsi zilnic hotelul pentru cinci ore ca să se antreneze. În schimb, 72 de jucători care au venit cu curse charter în care s-au aflat persoane infectate au fost plasate într-o carantină strictă, fără posibilitatea de a părăsi hotelul, aşa cum este cazul germancei Angelique Kerber şi a elveţiencei Belinda Bencic.


Pagina a fost generata in 0.4006 secunde