AUR pentru România, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer

107
AUR pentru România, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer - smallvignettelillehammer2016-1455867237.jpg

Articole recomandate

Hocheistul român Eduard Cășăneanu a cucerit medalia de aur în concursul de îndemânare, joi seara, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2016 de la Lillehammer (Norvegia).




Foto: Agerpres



Cășăneanu s-a impus în clasamentul finalei cu 14 puncte, devansându-i pe slovacul Sebastian Cederle, 12 puncte, și pe germanul Erik Betzold, 11 puncte.

Eduard Cășăneanu a ocupat locul al doilea la viteză, a fost al doilea la precizia șutului, primul la agilitate, al patrulea la rapiditatea șutului, cel mai bun la precizia paselor și al treilea la controlul pucului.

Cășăneanu, născut pe 27 ianuarie 2000, la Miercurea Ciuc, a intrat în finală cu al doilea punctaj după faza calificărilor.

Eduard Cășăneanu a adus a doua medalie delegației României la Lillehammer, după medalia de bronz cucerită de Mihaela Hogaș, miercuri, în proba de sprint echipe mixte internaționale la patinaj viteză.

Medalia de joi reprezintă a treia clasare pe un podium al unei competiții olimpice multisport de iarnă sub egida CIO, după ce Ioan Panțuru și Nicolae Neagoe au câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Grenoble, din 1964.

Tot joi, la schi fond, în proba masculină de 10 km, stilul liber, Iulian Ababei a ocupat locul 42 din 49 de concurenți care au luat startul, cu timpul de 28 min 13 sec 3/10, în timp ce Nicoleta Luciana Sovarschi a ocupat ultima poziție (39) la feminin, în cursa de 5 km, stil liber, în 16 min 02 sec 6/10, scrie Agerpres.

România participă la Lillehammer cu 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți), care vor evolua la nouă discipline sportive, până pe 21 februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2015
Stire din Sport : JUDO / AUR PENTRU ROMÂNIA!
Pagina a fost generata in 0.4017 secunde