Liga Naţională de baschet masculin

Au spart gheaţa! „Gladiatorii din Tomis”, la primul succes al stagiunii

277
Au spart gheaţa! „Gladiatorii din Tomis”, la primul succes al stagiunii - auspart2-1616945206.jpg

Articole de la același autor

Disputată, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Focşani, în cadrul Ligii Naţionale de baschet masculin, partida dintre echipele BC Athletic Neptun şi CSM VSKC Miercurea Ciuc a adus primul succes al Constanţei în actuala ediţie de campionat.

„Gladiatorii din Tomis” au început tare partida cu CSM VSKC Miercurea Ciuc şi, până la pauza principală, victoria lor a prins contur.

Formaţia antrenată de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai a controlat cu autoritate primele două sferturi, 17-9, respectiv 21-11, un avantaj consistent, care s-a menţinut şi în partea a doua a jocului, în ciuda unei reveniri a harghitenilor, care şi-au adjudecat sfertul trei, 21-17. Parţialul final a aparţinut tot Constanţei, care s-a desprins şi pe tabelă, 23-7.

Aşadar, scor final 78-48 pentru BC Athletic Neptun, care îşi trece în palmares primul succes al stagiunii. Americanul Siler Joseph Schneider a fost MVP-ul partidei, cu 24 puncte şi opt pase decisive la activ, iar Mario Adrian Lazăr a reuşit opt recuperări.

Iată şi alte rezultate înregistrate în partidele din week-end: ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - CS Municipal Galaţi 88-60 (ardelenii au ajuns la a 17-a lor victorie consecutivă în acest sezon al Ligii Naţionale!), CS Municipal Focşani - CSO Voluntari 46-85, SCMU Craiova - FC Argeş Piteşti 78-74, CS Municipal Târgu Jiu - CSA Steaua Bucureşti 87-80.

XXX


Juniorii U18 de la CSS 1-Athletic Constanţa s-au calificat la turneul semifinal al Campionatului Național, după ce au strâns trei victorii în partidele desfăşurate, în week-end, în turneul de la Focşani.

Repartizată în Grupa D, formaţia antrenată de George Mircioi a înfruntat trei adversare puternice, reuşind să facă faţă cu brio provocărilor.

După ce a câştigat duelul cu LPS Focşani, scor 58-53, echipa constănţeană s-a impus şi în al doilea meci, scor 78-48, în faţa celor de la ACS Petras Viking Basketball 1 Neamț. Partida care a consfinţit calificarea la turneul semifinal a fost disputată în compania Agronomiei Bucureşti, fiind dominată cu autoritate de CSS 1-Athletic, scor 77-53.

„La final, toți jucătorii i-au trimis un mesaj de încurajare și i-au dedicat reușitele coechipierului lor Octavian Dobre, care se reface după o operație la ligamentele încrucișate ale genunchiului stâng. Juniorul nostru a fost dezechilibrat la aterizare de un adversar la un slam dunk în debutul campionatului U18, suferind o accidentare serioasă, în urma căreia acest sezon este încheiat pentru el, urmând o recuperare care îl va ține departe de terenul de baschet”, a declarat team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeş.

CSS 1-Athletic U18 încheiase turneul precedent de la Constanța cu două victorii din tot atâtea meciuri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9296 secunde