Au impresionat la Naționalele de la Bacău! "Delfinii" constănțeni, din nou pe podium

952
Au impresionat la Naționalele de la Bacău!

Articole de la același autor

În perioada 21-25 martie, Bazinul Olimpic din Bacău a găzduit întrecerile Campionatelor Naționale de înot pentru juniori, tineret și seniori în bazin de 50 de metri. Sportivii și antrenorii constănțeni au demonstrat că mai au multe de spus, cel puțin la nivel național. 


Au fost aproape de o performanță inedită, aceea de a scoate trei campioni naționali în cadrul aceleiași probe, 200 metri bras, la toate cele trei categorii de vârstă. La seniori, câștigător a fost Atila Abibula  (CS Farul - antrenor Veronica Macovei), la juniori, Alexandru Preda (Palatul Copiilor - antrenor Octavian Tileagă) a fost cel mai rapid, în timp ce la tineret, Sebastian Tulea (Palatul Copiilor - antrenor Răzvan Florea) s-a clasat pe poziția a doua. 


De asemenea, la 100 metri bras, Răzvan Grădinaru, reîntors la CS Farul, a devenit vicecampion național. Tot în cadrul aceleiași probe, Atila Abibula s-a clasat pe locul trei la seniori, Sebastian Tulea pe locul 3 la tineret, iar Alexandru Preda, pe poziția a treia la juniori. 


"Cei trei performeri de la 200 metri bras, Abibula, Tulea și Preda, sunt întruchiparea perfectă a profesionalismului în sport. Sunt serioși, dedicați, muncitori, ambițioși și extrem de talentați. Chiar am apreciat gestul lor, acum câteva zile, când n-au putut intra în bazinul de la Palatul Copiilor. Au cerut să meargă la un alt bazin unde să se pregătească, pe banii lor, pentru a nu pierde ziua de antrenament. Mă bucură faptul că au ajuns să gândească așa", a declarat prof. Octavian Tileagă, cel care antrenează sportivii de la Palatul Copiilor. 


Evoluții remarcabile au mai înregistrat Cristian Tranulea și Vlad Rogoveanu (Palatul Copiilor, antrenor Octavian Tileagă), ei stabilind noi recorduri personale la tineret, respectiv juniori. 


"Chiar dacă nu au luat medalii, am fost foarte mulțumit de ei. Vlad Rogoveanu este încă un copil, nu are forța adversarilor săi, nu cred că a trecut prin sala de forță de trei ori în viața lui. Pe lângă acest handicap, pe care îl putem corecta în timp, consider că a concurat la 80% din potențialul său. Însă, este un băiat care posedă o tehnică excelentă în toate cele patru procedee. Sunt sigur că timpul le aranjează pe toate și vom mai auzi de el. Extrem de rău mi-a părut de Cristian Tranulea, cel care a fost foarte aproape de a obține medalia. Fiind campion național la triatlon (antrenor Filip Grigorescu, Atena Sport Club), a avut un concurs de curând și a venit cam obosit. Colac peste pupăză, s-a și îmbolnăvit înainte de concurs. Nu am ce să-i reproșez, el știe exact ce priorități are. La triatlon este component de lot național, este mai avansat decât la înot, iar noi facem totul să-l ajutăm", a completat profesorul Tileagă.

"Veneau la «Internaționale» doar ca să scape de școală" 


Decizie fără precedent luată de Federația Română de Natație, înaintea Campionatelor Internaționale de înot ale României de la București, ce vor avea loc în perioada 24-27 mai: cei care nu își îndeplinesc baremele naționale să fie amendați (50 de lei per probă) și să nu mai fie invitați la competiția din luna mai. Rezultatul i-a luat prin surprindere pe oficialii FRN, care au strâns mii de lei de pe urma amenzilor. Decizia este salutată și de profesorul Octavian Tileagă, cel care, ani de zile, a asistat la evoluții sub orice critică venite din partea unor sportivi ce se mulțumeau doar cu fugitul de la școală. 


"Eram în tribune când unul dintre copii a spus că a venit la «Internaționale» doar pentru a lua scutire și de a lipsi de la școală. La concurs, plutea în bazin, efectiv se plimba. Păi dacă competiția era transmisă la TV, ce propagandă faci tu acestui sport cu o asemenea mentalitate? Ne mai facem de râs și în fața sportivilor străini ce vin la aceste întreceri. În urma acestei decizii, sportivii vor avea două opțiuni: ori redevii serios, îți faci baremurile și te prezinți impecabil, ori iei amenzi peste amenzi, iar la un moment dat te vei lăsa de sport. Nu ne mai încurcăm unii pe alții. Trebuie să recunosc că am avut și eu sportivi care și-au plătit amenda. Sper că au înțeles ceva din această sancțiune", a conchis profesorul Tileagă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.625 secunde