Atlet al profesorului Alin Larion, calificat la Balcaniada de juniori de la Istanbul

186
Atlet al profesorului Alin Larion, calificat la Balcaniada de juniori de la Istanbul - atlet2-1599405735.jpg

Articole de la același autor

Atletismul constănțean se pregătește pentru două competiții extrem de importante. Este vorba despre Campionatele Balcanice de juniori, care vor avea loc la Istanbul, și Balcaniada de la Cluj-Napoca.

Antrenorul Alin Larion va merge la Istanbul împreună cu unul dintre elevii săi care a reușit să se califice la această competiție. Cristian Valentin va concura în proba de triplusalt și va încerca să se apropie de podium, deși atât el, cât și antrenorul său știu că nivelul concursului va fi unul extrem de ridicat.

Larion a recunoscut că nu i-a dat prea multe șanse lui Cristian Valentin de-a lungul timpului, însă acum se declară plăcut surprins de performanța pe care elevul său a reușit-o.

"Am un băiat care s-a calificat la Campionatul Balcanic de juniori care va avea loc, săptămâna viitoare, la Istanbul. Este vorba despre Cristian Valentin, legitimat la CS Farul Constanța. Ne bucurăm că ieșim și noi din țară după un timp îndelungat.

Apoi, va avea loc un alt Campionat Balcanic, la Cluj, în week-end-ul 19-20 septembrie. Acolo eu nu am niciun sportiv calificat, însă colega mea Carmen Botea are doi sau trei sportivi care vor lua parte la această competiție.

Am fost la Campionatele Naționale și am oprit pregătirea pentru că a trebuit să concurăm. Am înregistrat rezultate bune. Anul acesta se vor disputa cele două Campionate Balcanice de la Istanbul și Cluj. Alte competiții importante nu vor mai avea loc. Campionatele Europene care ar fi trebuit să aibă loc la Paris s-au anulat. Se va mai organiza și Diamond League, însă acolo merg doar vârfurile atletismului mondial. Dacă Europenele de la Paris nu se vor organiza, toți sportivii valoroși vor veni la Balcaniada de la Istanbul. Sunt foarte bine pregătiți. Vorbim despre ruși, bulgari, ucrainieni etc.", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alin Larion.



O imagine dezolantă


Problema pandemiei de coronavirus a acaparat întreg mapamondul. Unele țări au reușit să se organizeze mai bine, altele mai puțin bine. În România, este interzis accesul suporterilor pe stadioane, un lucru care îl întristează pe Alin Larion. Tehnicianul spune că ar trebui găsită o soluție prin care spectatorii să aibă acces pe stadioane și să se respecte în același timp normele de distanțare socială. În timp ce restaurantele, barurile sau sălile de jocuri de noroc sunt deschise, stadioanele rămân în continuare goale, oferind o imagine dezolantă.

"La Campionatele Naționale care au avut loc pe Cluj Arena, am rămas cu o imagine incredibilă în minte. Spectatorii nu au avut acces pe stadion și au stat în dreptul porților pentru a putea să urmărească cursele. Este ceva de necrezut. Nu pot să cred că spectatorii nu au voie să intre pe stadion. Poți să dai drumul la porți și să îi lași să intre, respectând distanțarea socială. Este inadmisibil așa ceva. Au dat drumul la restaurante, la săli de jocuri de noroc, acolo unde toată lumea pune mâna pe butoanele acelea. Nu se poate așa ceva. Fără spectatori, sportul este mort. Eu sunt bucuros că, totuși, atletismul funcționează și competițiile de atletism se organizează în continuare. Avem și un avantaj, pentru că putem concura în aer liber. S-a simțit un recul al performanțelor în toate probele, dar important este să existe continuitate. Sunt sigur că, dacă sportivii se vor pregăti, rezultatele vor veni în continuare", a explicat Alin Larion. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4873 secunde