Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec:

"Așteptăm o medalie de la Robert Glință la JO de la Tokyo"

190

Articole recomandate

Președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, ieri, că așteaptă o medalie de la Robert Glință și calificarea lui Daniel Martin la Jocurile Olimpice din 2020 cu prilejul Campionatelor Mondiale de natație care se vor desfășura, între 12 și 28 iulie, în orașul sud-coreean Gwangju. 


"Sper ca toate obiectivele pe care și le-au propus sportivii cu antrenorii lor să fie atinse în Coreea de Sud. Dar, în același timp, mai sper să apară și surprize. Pentru că în afară de Robert Glință, care își dorește o medalie, și Daniel Martin, care își propune să îndeplinească baremul pentru Jocurile Olimpice, sperăm să impresionăm și să realizăm și surprize. Nu ar fi bine să vorbim unde așteptăm surprize, sunt copii și nu trebuie să punem nicio presiune pe ei în momentul de față. Acum avem doi lideri, Glință și Martin, care au obiective clare", a declarat Camelia Potec, citată de Agerpres. 


"Sper ca fusul orar să nu fie o problemă, mai ales că fiecare component al echipei României pentru Mondialele de la Gwangju a avut oportunitatea de a alege să plece în Coreea cu câteva zile înainte de începerea competiției. Fiecare și-a făcut planul, de aceea nu se pleacă în grup", a explicat șefa FRNPM. 


Camelia Potec a menționat, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, că România nu se va mai concentra pe calificarea unui număr cât mai mare de sportivi, ci pe câștigarea unei medalii. 


"Înainte de Rio de Janeiro, am spus că ne dorim un număr cât mai mare de sportivi calificați. Bineînțeles că și la Tokyo ar fi bine să avem un lot cât mai numeros, însă noi deja ne propunem mai mult, adică ne dorim să ne întoarcem de la Tokyo cu o medalie. Sigur că simpla calificare la Jocurile Olimpice este o performanță, pentru că timpii sunt mult mai puternici decât înainte de Rio, dar obiectivul României va fi acum mult mai mare, o medalie olimpică. Această medalie este importantă pe viață, ca să spun așa, pentru Robert Glință, pentru că el a anunțat că își propune medalia. El a muncit mult, a participat la Rio, știe ce înseamnă o finală olimpică, așa că e normal să își dorească mai mult", a precizat Camelia Potec.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde