Astăzi începe Summer Camp-ul de la Constanța. "Toată lumea va avea ceva de învățat!"

178

Articole de la același autor

Astăzi este o zi importantă pentru întreg baschetul românesc, dar mai ales pentru baschetul juvenil din țara noastră. 4 august este ziua în care va începe Summer Camp-ul de la Constanța, organizat de clubul Gheparzii, din Cluj-Napoca, deținut de marele antrenor Marcel Țenter, în parteneriat cu echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța.

Summer Camp-ul va dura până pe data de 9 august, iar gazda acestui eveniment va fi parcarea unui cunoscut centru comercial din Constanța, acolo unde terenurile de joc sunt aproape finalizate.

În cadrul acțiunii, vor avea loc diverse activități, cum ar fi cursuri de tehnică individuală, pregătire fizică și cursuri de mental coaching.

Vor participa baschetbaliști cu vârste mai mici de 16 ani, astfel că aceștia vor fi formați pentru a face primii pași în baschetul profesionist.

"Organizăm acest Summer Camp la Constanța împreună cu partenerii noștri de la CS Phoenix-Știința și ne bucură acest lucru foarte mult. Am găsit în ei parteneri de încredere, profesioniști și sunt sigur că, după acest Summer Camp, toată lumea va avea ceva de învățat. Am ales perioada de vară pentru că majoritatea turiștilor vor veni pe litoral și atunci va fi mai ușor pentru copii să ajungă la malul mării împreună cu familiile lor. Va fi un Summer Camp destinat atât micuților baschetbaliști, cât și antrenorilor. Este foarte important ca sportivii să învețe lucruri noi, să se antreneze la capacitate maximă și să poată păși astfel în baschetul mare. În ultimii trei ani, am organizat foarte multe campuri de acest gen, astfel că avem experiența necesară pentru a putea face lucrurile ca la carte. Sunt sigur că cei care vor participa la acest Summer Camp nu vor regreta. Baschetul românesc trebuie revigorat și acest lucru se face de la nivel juvenil", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marcel Țenter.

Originar din Cluj, Marcel Țenter are o vastă experiență în baschetul românesc, dar și în organizarea de Campuri de acest gen. La evenimentul de la Constanța, vor lua parte copiii din Academia Gheparzii, dar și cei legitimați la CS Phoenix-Știința, împreună cu antrenorii lor, sau alte persoane doritoare să învețe cât mai multe despre tainele acestui sport.


"Organizăm, în luna august, împreună cu Gheparzii, acest Summer Camp. Marcel Țenter este președintele Colegiului de Antrenori al Federației Române de Baschet și împreună vrem să demarăm un proiect în care să perfecționăm tinerii baschetbaliști. Momentan, la acest Summer Camp au acces copiii care nu au mai mult de 14 ani, însă ne dorim până la startul evenimentului să integrăm sportivi cu vârstele de până la 18 ani. Noi suntem doar parteneri, inițiativa este a celor de la Gheparzii. Noi ne implicăm pe partea de organizare. Pentru noi, este o mare oportunitate să putem să colaborăm cu domnul Țenter. În această perioadă, noi aveam un turneu în care voiam să plecăm cu echipele U13 și U16 la Viena, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, acest lucru nu a mai fost posibil", a declarat pentru "Cuget Liber" președintele CS Phoenix-Știința Constanța, Silviu Mănăstireanu.

Summer Camp-ul de la Constanța va avea un rol benefic, atât pentru copii, cât și pentru antrenori. Se va face pregătire fizică, tehnică individuală, mental coaching, iar la toate acestea vor putea lua parte atât fetele, cât și băieții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5382 secunde