Arsen Mustafa a boxat pentru medalia de bronz la Mondiale

1077
1
Arsen Mustafa a boxat  pentru medalia de bronz la Mondiale - arsenmustafasimihaiconstantin-1311781668.jpg
Arsen Mustafa, boxer pregătit la CS Farul Constanța de Mihai Constantin, a evoluat, aseară, în sferturile de finală ale Campio-natului Mondial de juniori de la Astana (Kazahstan). Mustafa și-a încrucișat mănușile, la categoria 54 kg, cu reprezentantul gazdelor, Beghzan Kibitkalyev.

Victoria i-a asigurat învingătorului medalia de bronz și l-a trimis în semifinala de mâine, unde adversar va fi câștigătorul partidei Artem Melkonyan (Rusia) - John Stokes (Irlanda), întâlnire desfășurată de asemenea aseară.

În optimi, Mustafa a dispus la puncte (9-7) de mongolul Norovbal Otgontumur, în vreme ce Beghzan Kibitkalyev l-a învins tot la puncte, scor 13-9, pe Peyman Yusifli (Azerbaid-jan).

Pe cealaltă parte de tablou, sferturile de finală au fost: Shane Carroll (Australia) - Borys Kaplin (Ucraina) și Norbert Herczeg (Ungaria) - Yauheni Shabelnik (Belarus).

Aseară, au mai boxat în sferturi alți trei români, după programul: categ. 46 kg: Georgian Tudor - Hayrik Nazaryan (Armenia); categ. 50 kg: Gheorghe Jugan - Pat McCormack (Anglia); categ. 75 kg: Roberto Stângă - Omer Dincel (Turcia).

În optimi, Tudor l-a învins cu 13-9 pe Ziyoyidin Tohirov (Uzbekistan), Jugan pe Ramin Agtzidis (Grecia), scor 21-7, iar Stângă pe Jack Killingbeck (Austria), cu 18-9. Laurențiu Câtu (categ. +80 kg), 5-15 cu Laszlo Komor (Ungaria), și Marian Pița (categ. 60 kg), 11-23 cu Israil Madrimov (Uzbekistan), s-au oprit în această fază.

Ionuț Bodilcu, primul semifinalist la Naționale

În aceeași perioadă cu Mondialele de juniori de la Astana, la Bacău se desfășoară Campionatul Național de seniori. Dintre constănțeni, Ionuț Bodilcu (CS Farul) a fost primul care a acces în semifinale, la categoria 81 kg, după ce l-a învins în optimi, la puncte, pe Marcel Borcea (CS Brașov).

Bodilcu și-a asigurat medalia de bronz, iar astăzi, în semifinale, va boxa cu un adversar redutabil, Tiberiu Porcoi (Petrolul Ploiești), care s-a impus prin KO în optimi, în cel mai frumos meci din această fază.

Aseară, în sferturi au mai evoluat patru constănțeni: categ. 49 kg: Enver Amiș (CS Farul) - Csabo Kovacs (CS Zalău); categ. 56 kg: Ionuț Băluță (CS Năvodari) - Andrei Moldoveanu (Rapid); categ. 64 kg: Marcel Jipeanu (CS Năvodari) - Marian Crețu (CS Brașov); categ. 69 kg: Ionuț Gheorghe (CS Farul) - Dumitru Manea (Petrolul Ploiești). 

Comentează știrea

Tataru
28 iulie 2011
Este nevoie de lamuriri!

Din articol, n-am inteles daca Mustafa a castigat partida. Faptul ca a boxat pentru medalia de bronz, nu presupune si faptul ca a castigat-o.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Iulie 2011
Stire din Sport : FC Farul, egal cu Ursidos Chișinău
Pagina a fost generata in 0.7423 secunde