Andreea Grecu și Teodora Vlad, aventuri în Lake Placid

Antrenamente pe un bob coreean, abandonat de trei ani într-un garaj!

718

Articole de la același autor

După evoluțiile excelente din competițiile "albe" din Germania sau Elveția și după un zbor obositor peste Atlantic, componentele lotului feminin olimpic de bob al României au ajuns cu bine în Statele Unite ale Americii, pentru a participa la etapa de Cupă Mondială de la Lake Placid. 


Pilotul Andreea Grecu, împingătorul Teodora Andreea Vlad, ambele legitimate la CSSI Mamaia, împreună cu antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, au avut parte de o perioadă intensă de pregătire, de patru zile, pe tărâm american, plină însă de peripeții. 


"Ne pregătim de patru zile în Lake Placid. Vremea este insuportabilă, este soare dimineața, plouă după amiaza, iar seara sunt -6 grade Celsius. Peste tot este gheață! În plus, timpul nefavorabil a împiedicat transportul bobului din Germania în Lake Placid.
Andreea se dă cu un bob coreean care de trei ani a fost abandonat într-un garaj. Am muncit două zile cu fetele să-l punem cât de cât la punct. Șoriceii au ros elasticele de la pilotul automat și fișele cu care se conduce bobul. După două zile de antrenament, speram să vină ultimul transport cu ultimele boburi. Sunt aspecte care trebuie să fie arătate, să se știe că bobul este un sport complex", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 


Tehnicianul constănțean a vorbit și despre o motivație suplimentară a fetelor sale. 


"Aici, bate vântul puternic și frigul se simte tare. Avem nevoie de timpul călduros din vară, unde la peste 30 de grade făceam antrenamentul în nisip sau turele cu bicicleta. Amintirile și speranța că ne reîntoarcem la Constanța sunt o motivare în plus", a explicat profesorul Neagu. 


Reîntâlnire cu Tony Carlino 


Așadar, după patru zile de antrenamente oficiale, vineri, 15 februarie, este concursul de Cupă Mondială. 


"Pârtia este foarte greoaie. O singură linie dreaptă, în rest viraje dificile. Pârtia are 20 de viraje și fiecare este altfel. Este o pârtie complet închisă, de care ne leagă amintiri frumoase. Directorul pârtiei, Tony Carlino, a fost elevul meu la Winterberg, în anul 1983, când a venit să învețe pilotaj în Germania", a dezvăluit profesorul Neagu. 


La precedenta etapă de Cupă Mondială, de la St. Moritz (Elveția), echipajul Andreea Grecu/Teodora Vlad s-a clasat pe locul șase, iar la Campionatele Mondiale de la Konigssee (Germania), pe locul doi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7873 secunde