Anişoara Cuşmir Stanciu a preluat şefia Federaţiei Române de Atletism

1033
Anişoara Cuşmir Stanciu a preluat şefia Federaţiei Române de Atletism - anisoara2-1621522834.jpg

Articole de la același autor

Anişoara Cuşmir Stanciu este noua şefă a atletismului românesc, fosta campioană olimpică fiind aleasă în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism (FRA), în cadrul Adunării Generale de Alegeri care a avut loc, timp de aproape nouă ore, în Complexul Romexpo din Bucureşti.

„Atletismul se află într-o situaţie dificilă, iar candidatura mea a fost un răspuns la această situaţie dificilă. Îmi doresc să ofer ceva nou atletismului. Faptul că avem în România competiţii internaţionale este foarte important, vom păstra lucrurile bune şi vom veni cu lucruri noi în avantajul sportivului şi al antrenorului. Pentru mine, ei reprezintă elementul principal, ne vom asigura că sunt respectaţi şi vor avea cele mai bune condiţii de pregătire”, a declarat noua conducătoare a Federaţiei Române de Atletism.

În vârstă de 58 de ani, Anişoara Cuşmir Stanciu este o fostă campioană olimpică la săritura în lungime, la ediţia din 1984, de la Los Angeles. Mai deţine în palmares titlurile de vicecampioană mondială şi europeană, iar în anul 2000, a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer. Maestru emerit al sportului, ea a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua şi a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

Pentru cea mai importantă funcţie din cadrul acestui for au mai candidat Constantina Diţă, Florin Florea şi Sorin Matei.

„Toţi cei patru candidaţi suntem oameni de sport, am avut contracandidaţi un fost preşedinte şi doi foşti sportivi de mare performanţă. În orice competiţie există un învingător şi un învins, asta nu înseamnă că nu rămânem în continuare prieteni şi că ei nu vor pune umărul pe mai departe, în sensul de a ne ajuta să mergem spre bine”, a precizat Anişoara Cuşmir Stanciu.

XXX

La Adunarea Generală de Alegeri, au fost prezenţi reprezentanţi de la 234 de structuri sportive afiliate, din 249 cu drept de vot, iar după primul tur, s-a înregistrat următorul rezultat: Anişoara Cuşmir Stanciu - 74 de voturi, Florin Florea - 64 de voturi, Sorin Matei - 54 de voturi şi Constantina Diţă - 41 de voturi.

În turul doi au intrat Anişoara Cuşmir Stanciu şi Florin Florea, iar campioana olimpică de la Los Angeles a câștigat cu scorul de 131-85.

În noua echipă de conducere a FRA au mai fost cooptaţi vicepreşedinţii Nicoleta Grasu, Virgil Preda, Cristina Maria Man şi Cristian Eugen Dragomir, în timp ce Adrian Mlădinoiu a fost numit în funcţia de secretar general.

De asemenea, Consiliul Federal va avea opt membri regionali, printre care şi constănţeanul Cătălin Ganera, şi şase membri simpli. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.64 secunde