Andreea Răducan, la capătul răbdării: "Mă gândesc să demisionez!"

684
Andreea Răducan, la capătul răbdării:

Articole recomandate

Președinta Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, ieri, la finalul ședinței Comitetului Executiv, care a durat aproximativ cinci ore, că ia în calcul demisia dacă nu se vor schimba antrenorii loturilor naționale feminine și masculine. 


Aleasă în funcția de președintă la 4 august 2017, Andreea Răducan susține înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) și Marius Urzică (masculin), cărora le reproșează neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 


"S-a discutat cu alți antrenori și din țară și din afară. Nu este un proces finalizat în momentul de față. Eu îmi doresc foarte tare schimbări la nivelul antrenorilor loturilor din perspectiva faptului că nu ne-am îndeplinit obiectivul, calificarea cu echipele la Jocurile Olimpice. Ăsta e unul dintre motivele pentru care mă gândesc și la demisie. Apoi, bineînțeles, și pentru că e foarte greu să progresăm cu actuala echipă din Comitetul Executiv. Nu vreau să dau un procent privind demisia mea, spun doar că mă gândesc la această variantă. Dacă lucrurile nu merg pe drumul cel bun, adică schimbări la nivelul antrenorilor de la loturi, care să aducă plus valoare echipelor noastre, atunci iau în calcul această demisie. Dacă voi mai fi la federație, îmi doresc alți antrenori la loturi. Dar, la modul în care se desfășoară lucrurile în momentul acesta, nu prea se dorește. E destul de dificil să fac un pronostic acum cu ceea ce se va întâmpla cu antrenorii", a spus Andreea Răducan, citată de Agerpres. 


XXX 
Andreea Răducan este de părere că membrii Comitetului Executiv nu doresc o revigorare a gimnasticii românești. 
"Din păcate, acest Comitet Executiv nu a adus nimic nou. Din punctul meu de vedere, nu cred că se dorește o revigorare a gimnasticii românești. De când am venit în federație, foarte greu reușesc să construiesc ceva, e mai mult o luptă a supraviețuirii. Nu neapărat că ceilalți componenți ai Comitetului Executiv au rea intenție, dar e foarte greu să schimbăm lucrurile cu atitudinea pe care o au dumnealor. La Comitetul Executiv anterior, s-a votat descentralizarea loturilor până la începutul anului viitor și trebuie văzut dacă sportivii își pot efectua pregătirea corespunzător la cluburi pentru Campionatele Europene de anul viitor. Pentru că dorința noastră este ca sportivii să nu își piardă din pregătire și să rămână ancorați în gimnastica de înaltă performantă", a mai spus fosta campioană olimpică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4887 secunde