O nouă performanță pentru bobul constănțean

Andreea Grecu și Teodora Vlad, medaliate cu bronz la Cupa Europei

330

Articole de la același autor

Este luna decembrie, așa că în luminile rampei ies practicanții sporturilor albe. În Europa, dar și peste Atlantic, sunt organizate puternice competiții de bob, sanie sau skeleton, iar Constanța este bine reprezentată, fetele profesorului Paul Neagu trecându-și deja în palmares prima medalie a stagiunii.

Echipajul Andreea Grecu (pilot)/Teodora Vlad (împingător) a cucerit medalia de bronz în proba de bob dublu feminin din cadrul Cupei Europei de la Konigssee (Germania), o performanță extraordinară dacă ținem cont de faptul că, la start, s-au aliniat nu mai puțin de 18 echipaje, reprezentând mari puteri ale bobului mondial: Canada, Rusia, Germania, Franța, Elveția sau Italia.

Timpul echipajului român - 1 minut, 43 secunde, 52 sutimi. Titlul european a revenit echipajului Alysia Rissling/Kristen Bujnowski (Canada, timp 1:43.52), iar medalia de argint, germanelor Christin Senkel și Kathleen Heigl (timp 1:43.48).

Andreea Grecu și Teodora Vlad sunt legitimate la CSSI Mamaia și reprezintă România sub comanda profesorului Paul Neagu, antrenorul lotului național olimpic.

"Rezultatele nu sunt întâmplătoare. Ele vin după o pregătire îndelungată efectuată la Constanța și sunt cu atât mai valoroase cu cât, înaintea noastră, pe podium, au urcat două redutabile echipaje de senioare, din Canada și Germania. Acum, continuăm pregătirea, ne dorim să avem un sezon cât se poate de bun. De altfel, dorim să mulțumim și pe această cale sponsorilor de la Constanța și tuturor celor care ne susțin în activitate", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

Pentru practicantele sporturilor albe, urmează, în ianuarie, alte competiții internaționale majore, la Altenberg, Winterberg (Germania) sau Innsbruck (Austria). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde