Președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu:

"Am readus Constanța în prim-planul baschetului feminin românesc!"

531

Articole de la același autor

După aproape nouă luni de pregătire, antrenamente epuizante, meciuri pe muchie de cuțit și multă emoție, echipa CS Phoenix-Știința a pus punct unui sezon de excepție atât pentru sine, cât și pentru Constanța și baschetul dobrogean, îndeplinindu-și obiectivul propus la debutul sezonului. 


Cea mai mare bucurie este dată de faptul că, grație performanțelor obținute în teren, CS Phoenix-Știința a readus Constanța, după o lungă pauză, în prim-planul baschetului feminin românesc. 


Președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu, a făcut o scurtă trecere în revistă a performanțelor obținute în acest sezon, multe dintre acestea de neimaginat în urmă cu nouă luni: calificarea în premieră pentru județul Constanța, în play-off-ul Ligii Naționale de baschet feminin; accederea în eșalonul maxim al Ligii Naționale după prima parte a sezonului regulat prin câștigarea într-o manieră categorică a Grupei Galbene (grupa valorică B) a Ligii Naționale (12 victorii în teren din 12 meciuri disputate); bifarea a patru victorii importante în elita baschetului feminin românesc, printre echipele învinse regăsindu-se echipe de tradiție, precum CS Universitatea Cluj Napoca, CS Municipal Târgoviște, ICIM CSB Arad și CSU Olimpia Brașov; calificarea în premieră în Final Four-ul Cupei României; ocuparea locului 7 la finalul acestui sezon al Ligii Naționale, performanță unică reușită de o echipă constănțeană în baschetul feminin. 
La toate acestea, se adaugă convocarea și debutul la echipa națională de senioare a României a jucătoarei Ecaterina Armanu. 


Mulțumiri partenerilor din proiect 
"Aceste aspecte ne confirmă că eforturile depuse de noi nu au trecut neobservate și că baschetul constănțean are viitor. Iar acest viitor este clădit, pe de o parte, și în jurul echipelor de juniori ale CS Phoenix-Știința (U18 masculin, U16 masculin și feminin și U15 masculin) care au obținut rezultate apreciabile în competițiile în care au fost angrenate. 
Și pentru că vorbim despre merite, un loc la acest capitol aparte îl ocupă suporterii, care ne-au susținut și încurajat atât la victorii, cât mai ales la înfrângeri. 


Însă nimic din toate cele enumerate mai sus nu ar fi fost posibile fără sprijinul pe care ni l-a acordat finanțatorul echipelor Phoenix-Știința Constanța, Primăria Municipiului Constanța, prin primarul Decebal Făgădău, și Consiliul Local Constanța, prin consilierii săi, alături de care sperăm la o strânsă legătură ca și până acum, în viitoarele proiecte sportive. Mulțumim partenerilor noștri, pentru sprijinul necondiționat - Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius", Clubul Sportiv Știința, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Asociația Județeană de Baschet Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța etc. 


Nu în ultimul rând, mulțumiri deosebite și cele mai sincere gânduri se îndreaptă către prietenii noștri de cetățenie americană, care fac parte din forțele NATO staționate la Baza Aeriană de la Mihai Kogălniceanu. Grație suportului acordat de aceștia, am reușit să depășim granițele sportului și să dăm mai departe ajutorul primit de noi celor care au la rândul lor nevoie de el, prin edițiile de succes ale evenimentului Charity Basketball Game, încă din 2017", a declarat președintele Cristian Mănăstireanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5583 secunde