Masterandă a FEFS la Universitatea "Ovidius"

Alina Rotaru visează la o medalie olimpică la JO de la Tokyo

199
Alina Rotaru visează la o medalie olimpică la JO de la Tokyo - alina1-1570649934.jpg

Articole de la același autor

Atleta Alina Rotaru, masterandă a Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității "Ovidius" Constanța, a obținut o performanță foarte bună la Campionatul Mondial care se desfășoară, în această perioadă, în Qatar, la Doha. 
Alina Rotaru a reușit cea mai bună clasare românească în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale din ultimii 28 de ani. Locul 6 ocupat la competiția disputată pe tărâm arab, cu o săritură de 6,71 m, îi dă Alinei motive să spere la un loc pe podium la Jocurile Olimpice de anul viitor. 


"Concursul de la Doha a fost foarte tare, finala la fel. Calificările au fost foarte strânse, am fost 31 de fete în calificări și toate aveam record personal peste 6,80 m, am fost toate la același nivel. Obiectivul meu a fost să intru în finala de 12 și, odată intrată, să termin în primele opt. Sunt foarte fericită că am reușit să termin cu bine acest sezon. Îmi dă mare încredere și speranță că și la Jocurile Olimpice voi intra în finala de 12 și, de ce nu, visez la medalie", a declarat sportiva antrenată de Mihai Corucle. 


Alina Rotaru poartă de cinci ani un medalion cu cifra 7. În această vară, atleta în vârstă de 26 de ani s-a apropiat cel mai mult de o săritură de 7 metri. În luna iunie, a sărit 6,91 m, nou record personal, în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania). Dacă ar fi repetat acest rezultat la Campionatele Mondiale de la Doha, Alina Rotaru ar fi cucerit medalia de bronz. 


Locul 6 obținut la Campionatele Mondiale de la Doha a reprezentat finalul unui sezon excelent pentru Alina Rotaru. Cu biletele pentru Tokyo în buzunar, atleta privește cu încredere spre JO 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.338 secunde