Alexandru Olteanu, planuri mari cu naționala de baschet 3x3. "Vrem o medalie olimpică!"

175

Articole de la același autor

Baschetul românesc va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2021 prin echipa națională feminină 3x3. Alexandru Olteanu, cel care o pregătește pe BC Athletic Constanța, este noul antrenor al selecționatei tricolore și se simte foarte mândru că are această ocazie.



Alexandru Olteanu se află împreună cu lotul național la Centrul Olimpic de la Izvorani, acolo unde tricolorele se antrenează zilnic pentru a face o figură frumoasă în Japonia. Echipa României este una extrem de valoroasă și are șanse să câștige o medalie olimpică, acesta fiind de altfel și obiectivul fetelor noastre.

Alexandru Olteanu a dezvăluit că se descurcă foarte bine și că nu a avut până în prezent probleme cu noul său post.

România are în componența lotului 10 sportive care sunt învățate cu meciurile grele din baschetul mondial, iar Olteanu este ajutat de cunoscuta antrenoare Tatiana Galova.

"Am primit vestea cu mare bucurie și cu onoare. Eu am mai lucrat la loturile de baschet 3x3, a fost o surpriză și pentru mine, dar sunt onorat că s-au gândit să mă coopteze în staff. Am norocul de a lucra cu 10 sportive de mare valoare și cu o antrenoare cu mare experiență, Tatiana Galova.

Acum suntem la Izvorani, antrenamentele decurg bine, însă trebuie să respectăm regulile de distanțare. Trebuie să lucrăm individual, iar pe terenul de baschet doar în grupe. Momentan suntem în readaptare la efort, pentru că această pauză ne-a dat pe toți peste cap. Vom vedea la ce competiții vom juca până la Jocurile Olimpice de la anul.

La Izvorani stăm până pe 25 iunie, iar apoi ne pregătim acasă o săptămână, după care ne vom întoarce la Izvorani, pentru încă trei săptămâni.

Fiind, copil am visat mereu la Jocurile Olimpice. Nu s-a întâmplat să particip ca sportiv, dar șansa mi-a surâs și am norocul de a fi la această echipă și să visez frumos. Obiectivul nostru este acela de a câștiga o medalie olimpică. Pentru acest lucru ne pregătim și zic că avem șanse la o medalie", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Olteanu.

XXX

În paralel cu munca de la echipa națională, Olteanu se ocupă și de BC Athletic, formație pe care o va conduce și în sezonul viitor în Liga Națională. După ce campionatul a fost înghețat, Olteanu și compania așteaptă acum să vadă cum va arăta noul format al Ligii Naționale, deoarece există o echipă care mai mult ca sigur se va retrage și aceasta poate fi urmată și de altele.

La Constanța, s-a jucat mereu baschet de calitate, iar Olteanu are de gând să facă posibil acest lucru și în continuare. El este ajutat de un staff tehnic valoros, dar și de team-managerul Andrei Talpeș, cel care s-a pus întotdeauna în slujba echipei.

"La BC Athletic, așteptăm cu nerăbdare să începem pregătirile pentru sezonul următor. Vom fi în continuare în Liga Națională, dar trebuie să vedem în ce format se va disputa, pentru că deja o echipă s-a retras.

Din americanii pe care i-am avut în lot, va rămâne la Constanța doar Siller Schneider, ceilalți au plecat. Am început să facem scouting și să căutăm jucători pentru sezonul viitor. Ne este extrem de dor de reîntâlnirea cu suporterii, în această perioadă, ei ne-au lipsit cel mai mult", a explicat Alexandru Olteanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5864 secunde