Aihan Omer: "Putem face o bună selecție în școlile constănțene"

236
Aihan Omer:

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud continuă acțiunile de promovare a handbalului în școlile constănțene. Ca și în sezoanele precedente, conducerea clubului de pe litoral dorește să ajungă la copii cu mesajul "Veniți la handbal!". 


Juniorii HCDS, însoțiți de coordonatorul Academiei HC Dobrogea Sud, Aihan Omer, au fost în vizită la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" de două ori în ultima săptămână. După juniorii III, antrenați de Ionuț Pușcașu, a venit și rândul juniorilor II, pregătiți de Enis Murtaza, să-i "provoace" pe elevii liceului la un meci, în sala lor de sport. 


"Am reușit să oferim încă o zi cu mult sport și multă bucurie. Așa cum ne așteptam, sala a fost plină. Au răspuns foarte mulți copii, cu entuziasm. Prind foarte bine aceste acțiuni și vom încerca să le repetăm și în alte școli. Ne bucurăm că elevii sunt dornici de mișcare și sper ca handbalul să îi atragă, să vină la selecție și la echipele profesioniste. 


Am pus ochii pe câțiva copii interesanți, care chiar au calități deosebite. Mergând din școală în școală, cred că putem face o selecție bună pentru anii următori", a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, coordonatorul Academiei HCDS, Aihan Omer. 
"A fost un meci interesant. Este o acțiune pe care o repetăm, pentru că încercăm să popularizăm cât mai mult handbalul. Sper să continuăm și în alte licee. Sunt și copii care fac sport, iar noi încercăm să-i atragem către handbal", a adăugat antrenorul Enis Murtaza. 


De partea cealaltă, Virgil Brună, profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic "Lucian Blaga", a apreciat activitatea comună a elevilor cu jucătorii din Liga Națională. 


"Ne bucurăm că handbaliștii de la Dobrogea Sud ne-au vizitat din nou. Sper ca și alte echipe să aibă această inițiativă, pentru că practicarea sportului este benefică la cele mai fragede vârste", a transmis profesorul Brună. 


Victorie la Bacău  
Meci echilibrat aseară, la Bacău, în etapa a 12-a a Liga Naționale de handbal masculin, față în față aflându-se localnica CSM și HC Dobrogea Sud. 


După un prim sfert de oră în care s-a mers cap la cap, 5-5, în minutul 15, constănțenii au reușit o serie excelentă de trei goluri și s-au distanțat la 8-5, prin golurile lui Chikovani și Chiuffa. Gazdele, cu fostul portar al HCDS, Saldatsenka, în formă bună, au refăcut diferența, 8-8, ba chiar au preluat conducerea. Chikovani a egalat însă și a stabilit scorul primelor 30 de minute, 9-9. 
Repriza a doua a aparținut în totalitate Constanței. De la golul lui Nistor, 13-12, în minutul 40, HCDS nu a mai cedat inițiativa și, treptat, a reușit să încline balanța în favoarea sa. Nikolic a punctat de trei ori în câteva minute și s-a făcut 17-13, la jumătatea reprizei. Buricea, cu o intercepție ca pe vremuri și un contraatac perfect, a dus Constanța la 20-16, în minutul 50 și a netezit drumul spre victorie. Foarte inspirat între buturi, Iancu a făcut viața mai ușoară colegilor cu paradele sale și s-a mai pus doar problema scorului. Nistor a închis tabela, din aruncare de la 7 metri, scorul final fiind 25-20 pentru HC Dobrogea Sud. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5415 secunde