Aerobicii Farului, medaliaţi la Plovdiv Cup 2021, după o deplasare cu peripeţii

228
Aerobicii Farului, medaliaţi la Plovdiv Cup 2021, după o deplasare cu peripeţii - 24053562827352137534441391236025-1630319182.jpg

Articole de la același autor

Două cluburi, 25 de sportivi români şi patru medalii la Plovdiv Cup 2021 la gimnastică aerobică. Acestea au fost „ingredientele” competiţiei din Bulgaria, unde aerobicii constănţeni s-au numărat, ca de fiecare dată, printre protagonişti.

Gimnaşti cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, de la CS Farul Constanţa şi ACS Academia de Gimnastică „Laura Cristache”, antrenaţi de Cristina Dulgheroiu, Laura Cristache şi Mădălina Cioveie, au participat, timp de trei zile, Plovdiv Cup 2021, o competiţie internaţională organizată în ţara vecină.

După o deplasare cu peripeţii - la plecare s-a stricat autocarul şi au aşteptat înlocuirea acestuia, iar la întoarcere s-a stat mult în vama de la Giurgiu -, gimnaştii români s-au calificat în toate finalele şi au cucerit patru medalii: două de argint şi două de bronz.

Reprezentanţii cluburilor CS Farul Constanţa şi ACS Academia de Gimnastică „Laura Cristache”, unii dintre ei aflaţi la prima competiţie, au concurat la două categorii de vârstă: 9-11 ani (National development) şi 12-14 ani (AG1).

Medaliile de argint au fost câştigate de Cristina Dociu, Maya Ion şi Maria Goncear la trio, National development, şi de Sara Stamate, Ştefania Pintilescu, Daria Vernea, Laura Alexandra, Iasmina Stoian, Andreea Stoica la aerobic dance, AG1.

Ana Drăghici şi-a trecut în palmares două medalii de bronz, la individual şi la grup, alături de Ştefania Muşat, Andra Aciobăniţii, Alexia Armăşelu şi Maria Briceag, la AG1.

„Competiţia a avut un nivel destul de ridicat la National development şi AG1 şi ne bucurăm că am reuşit cu copiii de la cele două cluburi să obţinem patru medalii şi calificări în toate finalele în care am concurat, ceea ce reflectă efortul comun, antrenor - sportiv - conducere, depus zi de zi la antrenamente pentru a crea sportivi de performanţă şi înaltă performanţă în continuare”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, Cristina Dulgheroiu, arbitru şi antrenor în cadrul CS Farul Constanţa.

Plovdiv Cup 2021 fost o competiţie la care au participat sportivi reprezentând 21 de naţiuni, iar Federaţia Română de Gimnastică a transmis felicitări cluburilor pentru iniţiativa de a verifica periodic nivelul de pregătire al gimnaştilor şi de a-i motiva prin participarea la cât mai multe concursuri.

XXX

Comitetul tehnic feminin din cadrul European Gymnastics a organizat, duminică, 29 august, un webinar destinat pregătirii artistice. Tema cursului susţinut de Shiri Shai, care a generat un interes deosebit în rândul sportivilor şi antrenorilor, s-a intitulat „Baletul în gimnastica artistică”.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6004 secunde