„Aerobicii” constănţeni, salbă impresionantă de medalii la Cupa Cetăţii de la Deva

305
„Aerobicii” constănţeni, salbă impresionantă de medalii la Cupa Cetăţii de la Deva - aerobicii-1620744604.jpg

Articole de la același autor

Una dintre cele mai longevive competiții de gimnastică aerobică din România, Cupa Cetății, a reunit la startul celei de-a 23-a ediții nu mai puţin de 117 sportivi, iar reprezentanţii Constanţei au urcat în numeroase rânduri pe podium.

13 cluburi din România - CSM Arad, Universitatea Arad, Urania Arad, Academia de gimnastică „Laura Cristache”, ACS Honey Bears Bucureşti, CS Farul Constanţa, CSS 1 Constanţa, Asociația „Its what i love” Constanţa, UNEFS Bucureşti, CSM Oneşti, CS de Gimnastică Gimnis Iaşi, CSM Iaşi şi LPS Cetate Deva - şi-au trimis „aerobicii” la competiţia de la Deva, alături de aceştia aflându-se şi componenţii lotului naţional de juniori, care se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de la Baku (Azerbaidjan, 27-29 mai).

Constănţenii au ţinut capul de afiş al întrecerilor, cucerind o salbă impresionantă de medalii.

La categoria I, individual masculin, Leonard Manta, de la CS Farul, şi-a adjudecat medalia de aur.

La categoria a II-a, individual feminin, primele două poziţii au fost ocupate de faristele Maria Vrânceanu Panciu, respectiv Denisa Maria Alecsandru, iar la grup, pe locul întâi s-au clasat tot sportivele Farului: Maria Vrânceanu Panciu, Isabel Colioglu, Raissa Maria Huştea, Anastasia Maria Burlescu şi Denisa Maria Alecsandru.

Şi probele de trio au fost dominate de „aerobicii” de la malul mării, CS Farul 1 (Maria Vrânceanu Panciu, Isabel Colioglu, Raissa Maria Huştea) şi CS Farul 2 (Irina Ioana Preda, Ingrid Petre, Anastasia Maria Burlescu) câştigând medaliile de aur, respectiv bronz.

La categoria a III-a, grupul Farului, în componenţa Mara Oltean, Karina Ana Petru, Katrina Ingrid Bărbieru, Andra Mihaela Mihuţa, Anastasia Chiosea, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la perechi mixte, Anastasia Vintilă şi Luca Greu, de la CSS 1, au fost recompensaţi cu argint.

Iar în probele de trio, legea au făcut-o tot sportivii constănţeni: Bianca Elena Lungu, Mara Oltean, Karina Ana Petru (CS Farul) - locul întâi, Anastasia Vintilă, Alexia Maria Olteanu, Luca Greu (CSS 1-CS Farul) - locul al doilea.

Graţie acestor rezultate, în clasamentul final al cluburilor, CS Farul a ocupat prima poziţie, cu un total de 110,6 puncte, gruparea constănţeană fiind urmată, în ordine, de CSM Arad (91 p) şi Universitatea Arad (77,81 p).

XXX

Pentru componenţii lotului naţional de juniori, a fost o verificare utilă. Claudia Ristea a primit cea mai mare notă din concurs, la individual, 20.700, iar duelul din proba de cuplu a fost câştigat cu 20.150 de Larisa Şuiu/Vlad Siminea, care au fost talonaţi îndeaproape de Daria Alexandra Mihaiu şi Augustin Branda, sportivi cotaţi cu şanse mari la podium la Campionatele Mondiale de la Baku.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novak, a asistat la câteva evoluţii din programul competiţiei şi a oficiat două festivităţi de premiere. În istoria întrecerii, organizată de LPS Cetate Deva, în parteneriat cu Federația Română de Gimnastică, este prima ediţie la care participă ministrul de resort. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4503 secunde