"Aerobicele" de la CS Farul, campioane la Cupa Mondială

296

Articole de la același autor

Etapa finală a Cupei Mondiale FIG la gimnastică aerobică s-a desfășurat la Borovets (Bulgaria), unde senioarele de la CS Farul au încheiat clasamentul general pe primul loc la individual și trio, surclasând Rusia, China sau Spania. De asemenea, juniorii aceluiași club și-au adju-decat opt medalii la Borovets Open Cup, competiție organizată în aceeași locație. Gimnastele de la CS Farul Con-stanța au avut o prezentare excep-țională în cadrul ultimei etape de Cupă Mondială. La finalul acestei runde, a fost întocmit clasamentul general, iar elevele Mariei Fumea au obținut medaliile de aur la probele de individual, prin Corina Constantin, și trio - Anca Surdu, Andreea Bogati și C. Constantin. Anul acesta, Cupa Mondială s-a desfășurat în patru etape, după următorul program: 23-24 martie - Aix Les Bains, Franța; 6-7 aprilie - Tokyo, Japonia; 10-12 mai - Ponta Delgada, Portugalia; finala: 18-19 mai, Borovets (Bulgaria). La această ultimă etapă, constăn-țencele au participat pentru prima oară la secția de grup, pe care au și câștigat-o, lăsând în urmă repre-zentanții Chinei și pe cei ai In-doneziei! De asemenea, proba de perechi a fost dominată tot de o sportivă de la malul Mării Negre, împreună cu un arădean, iar seniorii Farului au obținut și ei o poziție onorantă pe podium, la trio.

Iată rezultatele ultimei etape: locul 1 la individual - Bianca Maria Becze, care a obținut același loc și la perechi, alături de Marius Petrușe, de la Arad; locul 1 la grup, în componență - Andreea Bogati, Corina Constantin, Anca Surdu, Bianca Becze, echipa fiind completată de încă o sportivă de la UNEFS București, Diana Deac; locul 2 la trio masculin - Mihăiță Cimpoi, Marius Gavriloaie, Marius Petrușe; locul 3 la perechi - Andreea Bogati și, de la Arad, Cristian Iordan; locul 3 la trio feminin - Andreea Bogati, Anca Surdu, Corina Constantin. Pe lângă Fumea, seniorii și senioarele sunt pregătite de Mircea Brânzea (din cadrul FRG), fost campion mondial, care este antrenor secund, și coregrafa Mariana Mezei (UNEFS București). "O competiție destul de grea, pentru că au fost și chinezi și ruși. Noi suntem în perioadă de pregătire. A fost bine, sunt foarte multe medalii. Un concurs de verificare în care sportivii noștri au realizat ceea ce era planificat", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoarea Maria Fumea. Actualmente, gimnastele constănțene se pregătesc pentru Jocurile Mondiale din Columbia (echivalentul Jocurilor Olimpice în gimnastică), programate să înceapă la sfârșitul lunii iulie.

8 medalii în competiția juniorilor

În Bulgaria, succesul senioarelor de la Farul a fost completat și cu medaliile obținute de juniorii aceluiași club. Astfel, sportivii antrenați de Cristiana Spînu, Cristina Dulghe-roiu și coregrafa Nicoleta Dendiu au câștigat nu mai puțin de șase medalii de aur și două de bronz. Iată rezultatele: locul 1 la grup junioare 1 - Daciana Enache, Alexandra Popescu, Andreea Drenea, Lavinia Panaete, Andreea Scânteie; locul 1 la perechi j3 - Ioana Calenici, Alexandru Scânteie; locul 3 la individual masculin j1 - Lucian Săvulescu; locul 1 la individual feminin j1 - Lavinia Panaete; locul 1 la individual masculin j2 - Ștefan Huștea și locul 3 la aceeași probă - Valentin Lovin; locul 1 la trio j1 - Andreea Scânteie, Andreea Drenea, Bianca Gorgovan; locul 1 la perechi j1 - Lucian Săvulescu, Bianca Gorgovan. "A fost un concurs foarte dificil, pentru că au participat 19 țări, dar a ieșit bine. Au fost și loturile naționale ale Rusiei, Ungariei. Deci, s-a concurat la nivel înalt", a explicat antrenoarea CS Farul, Cristiana Spînu.

Pentru juniori, urmează Campio-natul European, care va avea loc în Franța, în luna octombrie. "După acest rezultat, ne facem speranțe mari pentru Europene. Din iulie, se va aduna lotul de juniori din țară și vom începe pregătirile. Pentru juniori, a fost un prim concurs după schimbarea codului de punctaj, s-au schimbat valorile elementelor, s-au îngreunat probele, iar în acest sens a fost o verificare a compozițiilor noi și a copiilor", ne-a mai spus Cristiana Spînu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde