Adrian Mutu, noul selecționer al naționalei U21 / Burleanu: "Sperăm să avem aceleași rezultate pe care le-am avut cu Mirel Rădoi"

164
Adrian Mutu, noul selecționer al naționalei U21 / Burleanu:

Articole recomandate

Comitetul Executiv al FRF l-a mandatat pe președintele Răzvan Burleanu să negocieze cu Adrian Mutu preluarea naționalei U21 a României, aflată în campania de calificare la EURO 2021.


În cadrul ședinței de joi, 9 ianuarie 2020, membrii Comisiei Tehnice FRF l-au nominalizat pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României.


Președintele FRF speră ca decizia numirii lui Adrian Mutu la naționala de tineret să fi fost la fel de inspirată ca atunci când selecționer la U21 a fost numit Mirel Rădoi.


"Directorul tehnic a venit în fața membrilor comitetului executiv cu această propunere, el fiind varianta susținută de comisia tehnică. Am avut o discuție preliminară cu Adrian Mutu pentru a putea prezenta obiectivele, care este staful pe care îl va avea și toate condițiile în care va colabora cu federația română de fotbal. Astă seară sau mâine urmează să mă văd din nou cu el pentru a agrea termenii contractului dintre el și FRF.


Primul pas este să agreăm contractul apoi va fi prezentat, ne dorim ca mâine să organizăm conferința de presă să poată să răspundă tuturor întrebărilor. Directorul tehnic a avut mai multe întâlniri cu posibil candidați pentru acest post astfel încât la ședința comitetului executiv singurul candidat care întrunea toate condițiile și care își dorea foarte mult a fost Adrian Mutu.


Ne dorim să avem aceleași rezultate ca și cu Mirel Rădoi și să fi fost la fel de inspirați. Mirel Rădoi era în aceeași situație ca și Adrian Mutu și a făcut-o foarte bine. Cred că ceea ce a mai contat a fost faptul că Adrian Mutu a lucrat ca director sportiv la loturile naționale și cunoștea foarte bine toate procedurile interne, filozofia pe care o avem la nivelul loturilor naționale. Ne dorim să fi fost inspirați și să ne calificăm din nou la un campionat european. Nu a fost o decizie bazată doar pe fler. Un antrenor nu îți garantează performanța, ne dorim să întâlnim antrenorul care îți garantează performanță și atunci nu numai noi ne-am bate pe el, ci și toate echipele din campionat", a declarat Burleanu.


Adrian Mutu are 77 de selecții în tricoul echipei naționale și este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reușite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.


Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate.


România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria și Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8336 secunde