ACS Tomitanii debutează, sâmbătă, în Superliga Națională de rugby

500
ACS Tomitanii debutează, sâmbătă, în Superliga Națională de rugby - acstomitanii-1536335207.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, debutează ediția 2018/2019 a Superligii Naționale de rugby, la care va participa, în premieră, și ACS Tomitanii Constanța, campioana din sezonul trecut a Diviziei Naționale de Seniori (DNS).

Un lucru bun este că, după o pauză de cinci ani, s-a revenit la formatul cu opt echipe, și nu șapte, ca până acum. Acest lucru a fost posibil cu derogarea oferită echipei SCM Gloria Buzău, vicecampioana DNS.

Iată lista completă a celor opt formații înscrise în eșalonul de elită: Timișoara Saracens, Știința Baia Mare, Steaua București, CSM București, SCM Gloria Buzău, ACS Tomitanii, Universitatea Cluj și Dinamo București.

În prima rundă, echipa ACS Tomitanii va juca în deplasare, sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 11, pe terenul Științei Baia Mare. De asemenea, de la aceeași oră, Timișoara Saracens va juca cu Gloria Buzău, Steaua București va întâlni pe Universitatea Cluj, iar CSM București va înfrunta pe Dinamo București. Ultimele două partide vor fi transmise în direct, pe Telekom Sport.

★ ★ ★

Iată lotul complet avut la dispoziție de antrenorul trupei de pe litoral, George Sava: Dragoș Burlacu, Damien Greneche, Giorgi Gigauri, Johnny Sola, Ionuț Coman, Christopher Dudman, Victor Dumitru, Paul Patucher, Claudiu Pelin, Bogdan Neacșu, Ionuț Macoveanu, Emanuel Zaharia Pincincu, Matthew Tweddle, Mario Arvinte și Jean Don.

Fostul antrenor al constănțenilor în sezonul trecut, Cristian Cojocaru, ocupă în acest moment poziția de președinte al clubului.

Prima fază a sezonului competițional va consta într-un sezon regulat cu partide tur-retur, după care, pe baza clasamentului final, primele patru echipe vor disputa semifinalele play-off-ului, în timp ce echipele din a doua jumătate se vor înfrunta în semifinalele play-aut-ului. Față de anii trecuți, ultima clasată va retrograda, iar penultima în ierarhie va disputa un meci de baraj, în cazul în care campioana sau vicecampioana din DNS își exprimă dorința de a activa sezonul viitor în Superligă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5278 secunde