ACS Frontiera Tomis a câștigat Cupa Regelui la oină

219

Articole de la același autor

Pe stadionul "Arcul de Triumf" din București, a avut loc cea de-a V-a ediție a Cupei Regelui la oină, competiție organizată de Federația Română de Oină și ACS Straja București, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 


Cele patru formații calificate au reprezentat cât o regiune a țării și au oferit o veritabilă demonstrație de oină: Moldova - Biruința Gherăești (câștigătoarea Cupei Satelor), Ardealul - Politehnica Cluj (câștigătoarea trofeului fair-play), Țara Românească - Straja București (câștigătoarea Cupei Federației) și Dobrogea - ACS Frontiera Tomis Constanța (câștigătoarea titlului național în 2017). 


În semifinale, Frontiera Tomis a învins-o pe Politehnica Cluj, scor 21-10, în timp ce Straja București a dispus de Biruința Gherăești, cu același scor. În finala mică, Biruința Gherăești a trecut cu 14-8 de Politehnica Cluj, iar în meciul pentru trofeu, echipa de pe litoral s-a impus cu 17-10 în fața eternei rivale Straja București. 


La ceremonia de premiere, evenimentul a prins conturul unui atmosfere de mare sărbătoare. Jucătorii celor patru echipe au încins o horă a bucuriei, în anul centenarului, și s-au bucurat împreună de moment. 


"Aștept acest eveniment de mai bine de 10 ani. Tribunele au fost arhipline, lume importantă din sportul românesc, Casa Regală, oameni care simt și trăiesc românește, naționaliști convinși. A fost ceva senzațional", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8677 secunde