A fost prezentată torța olimpică pentru Olimpiada de la Tokyo. E inspirată de flarea de cireș și cântărește 1,2 kg

677
A fost prezentată torța olimpică pentru Olimpiada de la Tokyo. E inspirată de flarea de cireș și cântărește 1,2 kg - torta70351500-1553157796.jpg

Articole recomandate

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo au prezentat viitoarea sa torță olimpică, inspirată de floarea de cireș și al cărei traseu prin Japonia este prevăzut chiar în perioada în care acești copaci sunt înfloriți.


 Comitetul de organizare a dezvăluit designul pe care îl va avea torța în cadrul unui eveniment desfășurat la Tokyo, cu exact un an înaintea startului ștafetei olimpice, care va fi adusă din Grecia în Țara Soarelui Răsare în martie 2020.

Torța are o lungime de 71 centimetri și o greutate de 1,2 kilograme, fiind realizată din aluminiu reciclat, provenind în parte de la locuințele temporare construite pentru persoanele afectate de seismul urmat de tsunami, care a devastat estul Japoniei în anul 2011.

Partea superioară a torței, în care va arde flacăra, simbolizează cele cinci petale caracteristice ale florii de cireș, precum și cele cinci inele olimpice, evocând totodată sloganul oficial ales pentru ștafetă ("Speranța luminează calea noastră"), au precizat organizatorii.

Designul torței și traseul acesteia prin Japonia, până la ceremonia de deschidere, au fost concepute în ideea întăririi mesajului de speranță pentru regiunile cele mai afectate de catastrofa naturală din 2011.

Flacăra olimpică va fi aprinsă în Grecia pe 12 martie 2020 și va sosi pe 20 martie în orașul japonez Matsushima, din prefectura Miyagi (nord-est), unul dintre cele mai afectate locuri de catastrofa care a făcut peste 18.000 de morți și dispăruți, unde va fi expusă până pe 21 martie, înainte de a începe un turneu de 121 de zile prin Japonia, perioadă care se speră că va coincide cu înflorirea cireșilor în această țară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2151 secunde