5-0 cu Dinamo! Cel mai clar succes în deplasare din istoria clubului FC Viitorul

200
Disputată pe stadionul din Şos. Ştefan cel Mare, în cadrul etapei a 25-a a Ligii I la fotbal, partida dintre Dinamo Bucureşti şi FC Viitorul a fost dominată cu autoritate de echipa constănţeană, care, după o evoluție entuziasmantă, s-a impus la final cu scorul de 5-0 (3-0), acesta fiind cel mai clar succes în deplasare din istoria clubului de pe litoral.

Fără Mățan, dar cu Jo Santos în linia ofensivă, avându-l pe bancă pe antrenorul principal Mircea Rednic, revenit după „episodul Covid-19”, FC Viitorul a pornit în trombă. Atacantul brazilian, unul dintre cei mai buni jucători ai primei reprize, a deschis scorul în min. 14, cu un șut din marginea careului, după o minge recuperată de Ciobanu, iar două minute mai târziu, a obținut penalty-ul din care Ganea a dublat diferența.

Scorul la pauză avea să fie 3-0, graţie reuşitei din min. 44 a lui Ciobanu, șut plasat din 6 metri, după pasa lui Ganea.

Partea secundă a arătat o echipă gazdă submediocră, incapabilă de a crea pericol la poarta adversă, şi o formaţie constănţeană dezinvoltă, care a făcut spectacol şi a marcat încă de două ori, prin Tsoumou, în min. 79, după o pasă a lui Pitu, și Ciobanu, în min. 80, cu un șut de la 18 m.

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Cojocaru, Benzar, Mladen (min. 75, Gaztanaga), Dobrosavlevici, Boboc, Matei (min. 57, Babunski), Artean, Ciobanu, Grădinaru (min. 67, Pitu), Ganea (min. 67, Andronache), Jo Santos (min. 75, Tsoumou).

În urma acestui succes, FC Viitorul a urcat pe locul 11 în clasament, cu 28 de puncte, dar, pentru a mai putea spera la accesul în play-off, nu mai are voie să facă niciun pas greşit.

Etapa viitoare, vineri, 5 martie, de la ora 20.30, echipa constănţeană va întâlni, pe teren propriu, pe Academica Clinceni, ocupanta locului 6 (36 p).

XXX

Sâmbătă după-amiază, s-a disputat un meci de verificare între colegele din Seria a III-a a Ligii a III-a la fotbal, FC Viitorul II și Axiopolis Cernavodă.

Partida s-a desfășurat pe terenul nr. 4 din Complexul Academiei Hagi de la Ovidiu și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-0 (1-0). Au marcat: Roberto Mălăele (min. 27) şi Ștefan Bodişteanu (min. 49).

FC Viitorul II (antrenor Constantin Fălină): Stănciulescu (min. 46, Șerban), Georgescu, Crăciun, Dănuleasa (min. 46, Sîrbu), Grosu, Mălăele, Grameni (min. 46, Buta), Mouaddib, Bodișteanu, Sabala (min. 60, Mustacă), Matiș.

Campionatul Ligii a III-a la fotbal se va relua în data de 13 martie. Pagina a fost generata in 0.4931 secunde