X
X
Mai multe ştiri online:

Studiu: Imunitatea la COVID-19 scade rapid la persoanele cu simptome ușoare

Ştire online publicată Miercuri, 22 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Anticorpii anti-coronavirus ai persoanelor care au prezentat simptome ușoare de COVID-19 scad considerabil în primele trei luni după infectare, conform constatărilor unui nou studiu publicat marți și citat de agenția Xinhua, potrivit Agerpres.


O echipă de oameni de știință de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, a efectuat un studiu aprofundat pe un număr de 34 de persoane care s-au recuperat în urma COVID-19, după ce au prezentat simptome ușoare. Cercetătorii au testat sângele subiecților de două sau trei ori pe o perioadă de trei luni.


Cercetătorii au descoperit o scădere considerabilă a nivelului de anticorpi - proteine produse de sistemul imunitar, care împiedică virusurile să infecteze celulele organismului. În medie, nivelurile anticorpilor au scăzut la jumătate la fiecare 73 de zile, conform studiului publicat în The New England Journal of Medicine.


Rezultatele accentuează temerile că imunitatea umorală împotriva SARS-CoV-2 ar putea să nu fie de durată la indivizii care au prezentat simptome ușoare, care alcătuiesc majoritatea persoanelor cu boala COVID-19, se arată în studiu.


Studii suplimentare vor fi necesare pentru a defini un prag cantitativ de protecție și rata de declin a anticorpilor antivirali pe o perioadă mai mare de 90 de zile, au menționat autorii studiului.


Distribuie :

Coronavirus in Romania

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31443 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3877 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1448 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1249 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8642 secunde