"Constanța Renaște" cu USR-PLUS. Cum vrea să înverzească municipiul Stelian Ion

1346

Articole de la același autor

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a prezentat recent programul de modernizare și dezvoltare a orașului intitulat "Constanța renaște". Programul conține 12 puncte și a fost alcătuit în baza discuțiilor și dezbaterilor avute cu cetățenii întâlniți în toate cartierele orașului pe unde a umblat caravana USR-PLUS.

Unul dintre punctele de interes ale candidatului Stelian Ion este reprezentat de "Verdele Urban". Dacă în ultimii 20 de ani, constănțenii au asistat la un măcel al spațiilor verzi și parcurilor rămânând doar 4,8 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, față de 26 mp cât spune norma europeană, candidatul USR-PLUS vrea să schimbe această stare de fapt, se arată în program.

Un proiect arzător pentru iubitorii de plimbări prin parc dar și pentru Stelian Ion este reabilitarea Parcului Tăbăcărie și transformarea acestuia într-o mare grădină publică cu expoziții florale și mici păduri urbane. Pentru implementarea acestuia se va analiza și se va evalua bugetul de 33.500.000 de lei propus de actuala administrație pentru reamenajarea zonelor verzi și a zonei de promenadă dar și amenajarea unei piste pentru bicicliști în jurul lacului Tăbăcărie. Altă sursă de finanțare ar fi Programul Operațional Regional pentru Regiunea Sud-Est 2021-2027. Și cartierele Inel 2 dar și Faleză Nord ar urma să beneficieze de amenajarea unor parcuri noi. Cel din Inel 2 ar fi un proiect pilot pe modelul căruia s-ar dezvolta miniparcuri în toate cartierele rezidențiale. Un alt punct de importanță din planul "Verde urban" este Promenada Mării Negre. Ar urma să fie construită în zona de taluz de la Plaja Modern la Pescărie, unde pietoni și bicicliști deopotrivă s-ar putea plimba admirând marea. Pentru asta este nevoie de un studiu de impact privind construirea unei promenade, se arată în document. Ca să diminueze poluarea și fenomenul de deșertificare, Stelian Ion propune constănțenilor împădurire urbană prin perdele forestiere. Sursa de finanțare ar fi fondurile europene dar și bugetul local.


Tot la acest capitol, se mai are în vedere inventarierea celor 600 de hectare estimate și declarate oficial ca spații verzi, evaluarea proiectelor de îmbunătățire a mediului urban pentru reconversia unor suprafețe de teren degradat, adoptarea regulamentului privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza Municipiului Constanța. Întocmirea master-planului pentru amenajarea suprafețelor de teren este esențial pentru întocmirea, finalizarea și completarea Registrului local al spațiilor verzi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3073 secunde