Structură de pregătire militară, încadrată doar cu subofițeri

1998
Structură de pregătire militară, încadrată doar cu subofițeri - subofiteri-1591524583.jpg

Articole de la același autor

La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Pitești a avut loc, săptămâna trecută, ceremonia de numire în funcția de șef al Centrului de Instruire Permanentă (CNIP) a plutonierului adjutant principal Mihai Ghiță, primul subofițer care ocupă această funcție.

În toamna acestui an, va fi operaționalizat, Centrul Național de Instruire Permanentă prin care se urmărește standardizarea instruirii și creșterea calității instruirii subofițerilor, maiștrilor militari, soldaților/gradaților profesioniști și voluntari din toate categoriile de forțe ale Armatei României, informează foerter.ro.

În contextul actual, al modificării tipologiei mediilor de acțiune, a transformărilor și adaptării noilor tipuri de reacție la amenințările neconvenționale, s-a impus o nouă abordare a formării profesionale inițiale a subofițerilor și maiștrilor militari.

Prin programul de instruire de comandă, se dorește dezvoltarea competențelor de lider, instructor și mentor ale tuturor subofițerilor și maiștrilor militari, astfel încât aceștia să poată să conducă eficient structuri militare mici, să asigure instruirea individuală a militarilor din subordine și, totodată, să fie acei mentori care clădesc fundația viitorilor lideri militari.

În plus față de programele de instruire pentru formarea inițială, CNIP va executa și modulele de leadership din cadrul cursurilor de carieră, asigurându-se trei atribute esențiale ale instruirii: să fie continuă, progresivă și secvențială.

CNIP va fi încadrat doar cu subofițeri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9839 secunde