Marinarii militari de pe dragorul "Dinescu", la posturile de manevră

1274
Marinarii militari de pe dragorul

Articole recomandate

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" a executat luni, 20 iulie, manevra de plecare din portul Burgas, pentru a se îndrepta spre zona de sud a Mării Negre, unde va continua misiunile NATO alături de partenerii din Alianță, urmând să ia cap-compas portul Samsun din Turcia.

Escalele efectuate de nava românească au ca scop refacerea capacității de luptă, în vederea îndeplinirii activităților specifice, conform Planului de Acțiune al grupării navale NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 din care aceasta face parte.

Membrii echipajului dragorului maritim se află în a doua jumătate a misiunii și, chiar dacă sunt departe de țară, aceștia sunt cu gândul la camarazii de acasă.

Până la sfârșitul lunii iulie, dragorul maritim românesc va desfășura, alături de navele partenere din Grecia, Italia, Spania și Turcia, o multitudine de exerciții de comunicații și vitalitate, de monitorizare a traficului naval, formații și evoluții, reaprovizionare pe mare, remorcaj, precum și antrenare pentru utilizarea procedurilor NATO.

Sublocotenent Alexandru TURTURICĂ,

Ofițer relații publice - dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu"




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8238 secunde