X
X
Mai multe ştiri online:

Familiile militarilor care se întorc din Mali au lansat o petiție: "Izolare la domiciliu, nu carantină!"

Ştire online publicată Marţi, 28 Aprilie 2020. Autor: Florentina BOZÎNTAN
După navigatori, și familiile militarilor care se întorc din teatrele de operații solicită ca aceștia să nu fie duși în carantină, ci în izolare la domiciliu. O astfel de solicitare a fost formulată de o parte dintre familiile militarilor care se află, în prezent, în misiunea MINUSMA ONU, în Mali, și ar urma să se întoarcă în țară pe 7 mai. Solicitarea, sub forma unei petiții online, îi este adresată ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă.

"Stimate domnule ministru a Apărării Naționale, vă invităm să analizați cu atenție situația în care se află militarii din misiunea MINUSMA ONU, care urmează să fie repatriați în data de 7 mai 2020. După o perioadă de aproape opt luni, petrecută în slujba patriei, sub soarele fierbinte al Africii și într-un mediu încărcat de praful greu respirabil al Saharei, militarii detașamentului au fost informați că la revenirea în țară vor petrece o perioadă de 14 zile departe de noi, cei dragi, care îi așteptăm cu atâta dor și nerăbdare acasă", se arată în petiția formulată de soția unuia dintre piloții elicopterelor participante la operațiuni.

"Facem apel la experiența dumneavoastră de militar, care a participat la misiuni în afara teritoriului național, la înțelegerea dumneavoastră de familist și la grija dumneavoastră de tată și vă rugăm să analizați și să dispuneți impunerea măsurii de izolare la domiciliu timp de 14 zile, în temeiul ordonanțelor militare și a prevederilor ce permit acest lucru. Domnule ministru, vă rugăm ca în aceste momente extrem de grele, să ne fiți alături în demersul inițiat", se mai arată în apelul lansat de familiile militarilor.

Menționăm că în rândul militarilor aflați în misiune în Mali se află și constănțeni, iar familiile au fost informate că aceștia ar urma să fie carantinați la Baza Militară de la Boboc pentru 14 zile. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31437 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3875 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1448 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1249 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7365 secunde