X
X
Mai multe ştiri online:

Cooperare NATO în Marea Neagră

Ştire online publicată Marţi, 28 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
După plecarea din portul Burgas din Bulgaria, de luni, 20 iulie, navele integrate în gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2, printre care și dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu", au desfășurat, 24 de ore din 24, exerciții în comun, în zona de sud a Mării Negre.

Partenerii greci, italieni, români, spanioli și turci au luat cap-compas portul turcesc Samsun, unde au acostat, joi, 23 iulie, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea următoarelor misiuni.

Pe timpul marșului dintre cele două porturi de escală, marinarii militari au continuat instruirea pe mare, prin îndeplinirea unei serii de activități planificate, precum reaprovizionarea pe mare și transferul de materiale ușoare, manevre și evoluții simple și complexe, exerciții pentru consolidarea tehnicilor de comunicații și menținerea vitalității navei. Carturile de marș au fost prezente la post, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor misiunilor încredințate.

Nava militară românească a părăsit portul Samsun, sâmbătă, 25 iulie, urmând să execute ultima parte a misiunii, alături de navele partenere, după care se va îndrepta spre Portul Militar Constanța, unde va acosta în cursul zilei de astăzi.

Sublocotenent Alexandru TURTURICĂ,

Ofițer relații publice - dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu"
Distribuie :

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6982 secunde