Tesla construiește un ventilator din componente de mașini electrice

2522
Tesla construiește un ventilator din componente de mașini electrice - ddd-1586546802.jpg

Articole recomandate

Compania Tesla a prezentat informații noi despre ventilatorul pe care îl construiește în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un clip video postat pe pagina de YouTube a companiei, inginerii de la Tesla au arătat două versiuni ale aparatului - un prototip desfăcut în bucăți și unul asamblat, care ar putea fi văzut în spitale, potrivit Digi 24.

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a promis să construiască un ventilator luna trecută, după ce primarul orașului New York, Bill de Blasio, a cerut ajutorul companiei sale, scrie The Verge.

Compania Tesla a fost criticată pentru că a încercat să inventeze un model nou de ventilator, însă loc să reproducă un model deja existent, însă clipul video vine să explice motivul. "Vrem să folosim componente pe care le cunoaștem foarte bine, a căror fiabilitate o cunoaștem, și care sunt disponibile în volum mare", spune unul dintre inginerii Tesla.

Modelul de ventilator dezvoltat de Tesla folosește numeroase componente de la mașinile electrice ale companiei, precum ecranul sistemului de infotainment și computerul de bord de la Model 3 sau o componentă a sistemului de suspensie de la Model S. Teoretic, folosirea acestor piese ar trebui să grăbească dezvoltarea și producerea unui ventilator.

Tesla nu este singurul constructor american care lucrează la dezvoltarea unui ventilator. Ford și General Motors au anunțat planuri pentru a construi ventilatoare și echipamente medicale. Ford lucrează cu divizia de sănătate a companiei General Electric pentru a încerca să producă o variantă simplificată a unui ventilator GE, în timp ce General Motors a încheiat un parteneriat cu Ventec Life Systems pentru a ajuta la creșterea producției celei din urmă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3963 secunde