Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de Junior Rangerii Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai

209

Articole de la același autor

Juniorii Rangerii Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai  și elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 din lo-calitatea 2 Mai vor sărbători, astăzi, Ziua Mediului, implicându-se pentru protejarea acestuia. Acțiunea este organizată de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" Constanța și se înscrie în cadrul activităților de asigurare a custodiei Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai, precum și Grupului de Lucru pentru Deșeuri Marine din cadrul INCDM.


Astfel, începând cu ora 10, juniorii rangeri și elevii vor face curățenie pe plajă. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" Constanța (INCDM) asigură, de la sfârșitul anului 2011, custodia Rezervației Marine "Acvatoriul litoral marin Vama Veche - 2 Mai" (care este și sit Natura 2000 - ROSCI0269). În demersul de asigurare a custodiei, cercetătorii de la INCDM sunt sprijiniți de membrii clubului ecologist Junior Ranger, de la Școala Gimnazială nr. 2 din localitatea 2 Mai.


Elevii au fost atrași, încă de la constituirea grupului, în acțiunile de conștientizare a turiștilor privind importanța rezervației. Junior rangerii sunt legitimați de către custode, instruiți și echipați corespunzător pentru acțiuni de patrulare în zona plajei adiacentă rezervației marine. 


Astăzi va fi confirmată și instruită echipa de Junior Rangeri pentru sezonul estival 2018, care își va începe activitatea printr-un exercițiu de monitorizare a deșeurilor marine prin aplicația mobilă Marine Litter Watch App (MLW), creată de Agenția Europeană de Mediu (EEA). Aceasta folosește tehnologia modernă pentru a ajuta la rezolvarea problemei acestor deșeuri. MLW este disponibilă gratuit, pentru dispozitive Android și iPhone. MLW App poate fi descărcată de pe Google Play Store și App Store.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2967 secunde