ZILE LIBERE: Când este următoarea minivacanță și ce libere mai sunt în 2018. Elevii nu fac ore nici pe 5 iunie

2795
ZILE LIBERE: Când este următoarea minivacanță și ce libere mai sunt în 2018. Elevii nu fac ore nici pe 5 iunie - zileliberedepaste201831173400-1527491030.jpg

Articole recomandate

La sfârșitul acestei săptămâni, urmează o nouă minivacanță pentru bugetari, dar eștile bune nu se opresc aici.


Elevii nu vor face ore pe 5 Iunie, de Ziua Învățătorului. Atât școlarii, cât și profesorii vor veni la școală, dar nu se vor ține cursuri, ci alte activități specifice.


Pe 5 iunie, Ziua învățătorului "va fi marcată prin manifestări specifice". Altfel spus, elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. Contractul colectiv de Muncă de la nivelul Bucureștiului precizează faptul că "în perioadă desfășurării acestor manifestări specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ".


Anual, pe data de 5 iunie, este celebrată Ziua Învățătorului. Această dată a fost stabilită printr-o lege adoptată în anul 2007, sărbătoarea având un caracter educațional, național, cultural, apolitic.


Data de 5 iunie este ziua în care a văzut lumina zilei Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iun. 1779 – 17 sept. 1823). Gheorghe Lazăr a înființat, în 1818, în București prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava.


În august, pe 15, creștinii marchează Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.


În ultima lună din an sărbătorim Ziua Națională, la 1 decembrie. Iar în 25 și 26 decembrie suntem liberi de Crăciun. Anul acesta cad marți și miercuri zilele libere de Crăciun, așa că foarte probabil, Guvernul va da liber și în Ajun, pe 24 decembrie, astfel încât, legat cu weekendul, iese o minivacanță de cinci zile.


ZILE LIBERE RĂMASE ÎN 2018


1 iunie (vineri) - Ziua Copilului


15 august (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului


30 noiembrie (vineri) - Sfântul Andrei


1 decembrie (sâmbătă) - Ziua Națională a României


25 decembrie (marți) - Crăciunul


26 decembrie (miercuri)- Crăciunul






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9078 secunde