ZILE LIBERE 2018. Bucurie pentru români, ce îi așteaptă în luna august

Duminică, 29 Iulie 2018
1558
Zile libere 2018: În august, pe 15, creștinii marchează Adormirea Maicii Domnului. Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

Anul 2018, are 15 sărbători legale, dintre care 11 zile nelucrătoare, care pică în timpul săptămânii.

ZILE LIBERE până la sfârșitul anului 2018:

15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Națională a României

25 decembrie (marți) – Crăciunul

26 decembrie (miercuri) – a doua zi de Crăciun.

La acestea se adaugă două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Angajatorii au obligația de a acorda aceste zile libere salariaților sau să acorde compensații angajaților care trebuie să se prezinte și în aceste zile la lucru. Salariații care trebuie să lucreze și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală sunt, în general, angajați ai unor unități medicale, unități de alimentație publică și unități de producție "cu foc continuu". Liberele legale nu pot fi incluse în durata concediului anual de odihnă.

Acordarea zilelor libere se face de către angajator. Nerespectarea zilelor libere legale se sancționează de către Inspecția Muncii cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.Pagina a fost generata in 0.2571 secunde