Zeci de unități alimentare și supermarketuri, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

112
Zeci de unități alimentare și supermarketuri, verificate de inspectorii sanitar-veterinari - inspectori-1493064356.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 10 – 15 aprilie 2017, s-au materializat prin verificări la 156 obiective. Au fost vizate 3 unități procesare lapte, 2 unități prelucrare lapte, 1 automat de lapte, 2 unități de tăiere, 1 centru de sacrificare temporară, 1 unitate procesare carne, 2 unități produse proaspete din pescuit, 6 depozite alimentare, 8 piețe agroalimentare, 9 carmangerii, 4 pescării, 38 magazine alimentare, 2 restaurante, 2 baruri, 2 unități tip fast food, 1 catering, 18 super/hipermarket – uri, 25 laboratoare cofetărie/patiserie, 3 producători particulari, 1 unitate fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități comercializare produse congelate, 1 depozit semințe consum, 2 depozite de destinație, 1 unitate de morărit, 12 unități de vânzare legume fructe, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare vin, 1 unitate de reambalare, 1 unitate fabricare înghețată, 1 unitate fabricare cereale extrudate.

În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații neigienizate, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, realizarea în mod necorespunzător a acțiunilor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 de lei și un număr de 2 avertismente.

Au fost retrase de la vânzare și confiscate 42,1 kg carcase miel și 272 kg produse alimentare. Întreaga cantitate a fost dirijată către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.068 secunde