X
X
Mai multe ştiri online:

Zeci de tone de alge au fost strânse de pe plajele de la Costinești

Ştire online publicată Duminică, 09 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Facebook Bogdan Bola
Zeci de tone de alge au fost strânse de pe plajele de la Costinești - 11733681628084511493767404705180-1596953682.jpg
Zeci de tone de alge au fost strânse în acest weekend de pe plajele de pe litoral, de la Costinești, spre stațiunile sudul litoralului (Saturn și Olimp). "O nouă maree verde", așa este numit fenomenul de Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL).


Bogdan Bola a publicat mai multe fotografii și filmulețe când utilajele instituției au adunat algele de pe plaje, potrivit Digi24.  


"De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la #ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine.


Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema", a transmis Bola.


"Despre aceste alge, specialiștii mi-au spus că de 10 ani nu s-au confruntat cu o așa problemă.


Fenomenul se manifestă așa din cauza iernii blânde care a fost și a temperaturilor foarte ridicate din aer și apă. Aceste temperaturi vor face ca algele să fie prezente în continuare pe litoral. Ne așteptăm la tot mai mari cantități în fiecare zi.


Curățăm plajele în fiecare seară. Nu există altă soluție. Multă lume vorbește despre montarea unor plase care să le blocheze, dar la Marea Neagră curenții nu sunt de suprafață, așa că algele care se rup în timpul furtunilor sunt aduse târâș pe fundul mării, până la mal, nu vin la suprafață. Aceste plase, nu ar avea, astfel, nicio eficiență", a explicat atunci Bogdan Bola.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2807 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2458 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2899 secunde