Zeci de tone de alge, adunate de pe litoral. "Ajung la țărm cantități impresionante de alge!"

241

Articole de la același autor

Într-o singură noapte, angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au intervenit pentru a igieniza linia țărmului și pentru a aduna algele de pe plaje.


"Dacă sfârșitul săptămânii trecute a fost unul liniștit, fără un fenomen algal accentuat, de ieri dimineață au început să ajungă la țărm cantități impresionante de alge. Și o rădăcină uriașă de copac, de altfel, semn că au fost curenți foarte puternici în zonă. Pe lângă zecile de tone de alge adunate de pe tot litoralul, a trebuit ca oamenii noștri să adune și gunoaiele aruncate pe plajele pentru care nu există un contract de închiriere. Acest lucru se întâmplă aproape peste tot unde nu există operatori de plajă, din păcate. De asemenea, mulțumim tuturor operatorilor care au înțeles că este în interesul nostru, al tuturor, să adune algele în grămezi la malul mării, pentru a fi ridicate mai repede și mai ușor de către utilajele noastre", precizează directorul ABADL, Bogdan Bola.


Potrivit acestuia, instituția se confruntă și cu lipsa utilajelor specifice și de echipamente pentru colectarea algelor. Tocmai de aceea au apelat la ajutorul colegilor de la Administrația Bazinală de Apă Someș – Tisa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0035 secunde