Zeci de reclamații la ITM, redirecționate spre alte instituții ale statului

365
Zeci de reclamații la ITM, redirecționate spre alte instituții ale statului - reclamatii-1487093800.jpg

Articole de la același autor

Nu o dată, sesizările depuse de către constănțeni la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) au fost clasate, majoritatea pentru că au fost trimise pe adresa de mail a instituției și nu conțineau elemente de identificare ale reclamantului. Altele, în schimb, au fost redirecționate către ale instituții de control ale statului, precum ANAF, Protecția Consumatorilor, Poliție și chiar spre alte județe. 


"Anul trecut, spre exemplu, din totalul celor 1.633 de reclamații primite, 305 au fost redirecționate și 159 clasate", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan. 


Desigur, situația este valabilă și anul acesta. Reclamațiile înre-gistrate au vizat, în mod special, nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. 


Reprezentanții ITM au mai spus că mulți angajați s-au plâns și de neacordarea concediilor de odihnă sau medicale. De asemenea, unii agenți economici au refuzat vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le-au dat diferite sporuri de muncă. 


Alte reclamații au făcut referire la desfacerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal, în mod special. De asemenea, au existat persoane care au cerut sprijinul ITM, pentru că foștii angajatori au refuzat să le elibereze adeverințe cu privire la perioada cât au lucrat la ei. 


Majoritatea reclamațiilor au venit din partea salariaților care lucrează în construcții și la firmele de pază și protecție. Se pare că patronii din aceste domenii de activitate angajează în continuare muncitori fără a le încheia contracte de muncă, motiv pentru care, de foarte multe ori, sunt amendați cu suma de 10.000 lei pentru fiecare "negru" în parte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5679 secunde