Zeci de firme din Constanța, prinse cu nereguli de inspectorii de muncă

267
Zeci de firme din Constanța, prinse cu nereguli de inspectorii de muncă - amenyiitm-1433435721.jpg

Articole de la același autor

Peste 360 de agenți economici din județul Constanța au fost verificați de inspectorii de muncă în numai o lună de zile. Au fost descoperite numeroase nereguli și muncitori la negru, așa că a curs cu amenzi. 


"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, condițiile de muncă, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. Au fost aplicate 49 de amenzi contravenționale, în valoare de 461.300 de lei, și au fost date 11 avertismente. De asemenea, pentru neconformitățile constatate, au fost dispuse 518 măsuri cu termen scadent de remediere", a declarat Eugen Bola, directorul executiv al Inspectoratului de Muncă din Constanța. 


Potrivit acestuia, 16 firme au fost depistate cu angajați la negru. În total, 40 de persoane nu aveau încheiat contract individual de muncă. "Pentru un angajator, la care au fost depistate șapte persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă acesta se face vinovat de încălcarea legii", a mai spus Eugen Bola. 


Inspectorii de muncă au mai găsit nereguli în ce privește încălcarea pre-vederilor legale privind repausul săptămânal, evidența orelor de lucru prestate de salariați, încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, dar și privind acordarea drepturilor salariale și munca suplimentară ori de noapte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.459 secunde