X
X
Mai multe ştiri online:

Zeci de firme din Constanța, prinse cu nereguli de inspectorii de muncă

Ştire online publicată Vineri, 05 Iunie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Peste 360 de agenți economici din județul Constanța au fost verificați de inspectorii de muncă în numai o lună de zile. Au fost descoperite numeroase nereguli și muncitori la negru, așa că a curs cu amenzi. 


"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, condițiile de muncă, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare. Au fost aplicate 49 de amenzi contravenționale, în valoare de 461.300 de lei, și au fost date 11 avertismente. De asemenea, pentru neconformitățile constatate, au fost dispuse 518 măsuri cu termen scadent de remediere", a declarat Eugen Bola, directorul executiv al Inspectoratului de Muncă din Constanța. 


Potrivit acestuia, 16 firme au fost depistate cu angajați la negru. În total, 40 de persoane nu aveau încheiat contract individual de muncă. "Pentru un angajator, la care au fost depistate șapte persoane fără forme legale de angajare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă acesta se face vinovat de încălcarea legii", a mai spus Eugen Bola. 


Inspectorii de muncă au mai găsit nereguli în ce privește încălcarea pre-vederilor legale privind repausul săptămânal, evidența orelor de lucru prestate de salariați, încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, dar și privind acordarea drepturilor salariale și munca suplimentară ori de noapte.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3984 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1485 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5277 secunde