Zece ani fără actorul Vasile Cojocaru

226
Zece ani fără actorul Vasile Cojocaru - zeceanifara2-1579212601.jpg

Articole de la același autor

Au trecut zece ani de la moartea actorului Vasile Cojocaru. Astăzi, 17 ianuarie, el ar fi împlinit 70 de ani, dar a plecat dincolo, într-o zi geroasă de ianuarie a anului 2010. 


"Se împlinesc zece ani de când cei care l-au iubit îi duc dorul și se vor întâlni pe scena și în sala Teatrului de Stat Constanța pentru a spune acest lucru, fiecare în felul său. Astfel, luni, 20 ianuarie, de la ora 19.00, colegii, foștii studenți, prietenii, familia, spectatorii sunt invitați la sediul instituției pentru a participa la un eveniment artistic In memoriam Vasile Cojocaru. Intrarea este liberă", au precizat reprezentanții teatrului.


Ei spun că Vasile Cojocaru, Ică, pentru prieteni, a marcat în multe și frumoase feluri viața culturală a orașului în care s-a născut și viețile constănțenilor care l-au întâlnit. Actorul a debutat la Constanța, în 31 octombrie 1974, odată cu regizorul Silviu Purcărete. A fost un actor splendid, cu un talent copleșitor, cu o voce excepțională, gravă și pătrunzătoare. El a realizat peste 50 de roluri pe scena teatrului, a scris scenarii de teatru antic, cuplete de musical, a jucat în filme, a publicat mai multe volume de poezie, consacrându-se ca o mare personalitate culturală a orașului pe care l-a iubit.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Vasile Cojocaru
Luni, 13 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Vasile Cojocaru
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : In Memoriam Vasile Cojocaru
Pagina a fost generata in 0.9889 secunde