Vreţi să ştiţi ce vechime aveţi în câmpul muncii? Totul se rezolvă cu un click

9144
Vreţi să ştiţi ce vechime aveţi în câmpul muncii? Totul se rezolvă cu un click - fondvechime-1609872558.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulţi constănţeni se întreabă care este modalitatea prin care pot afla date despre anii de vechime la pensie ori alt gen de informaţii. Viitorii pensionari au acum o veste bună. Casa Naţională de Pensii Publice le-a pus tuturor la dispoziţie un cont, prin intermediul căruia pot afla dacă le lipsesc din anii de vechime, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul Casei Judeţene de Pensii (CJP).

Așadar, orice salariat care îşi doreşte să ştie cu exactitate ce vechime are în câmpul muncii poate accesa contul la care facem referire, mai ales dacă vrea să scape de cozile de la casele de pensii, pentru a soluţiona fix aceeaşi problemă. Altfel, pentru a nu vă trezi cu surprize neplăcute, puteţi accesa periodic contul CNPP şi veţi şti din timp cât mai trebuie să lucraţi şi ce vechime aveţi în câmpul muncii. Desigur, în cazul celor care nu dispun de un telefon smart, de calculator sau un laptop, aceștia se pot prezenta la sediul Casei de Pensii Constanța, unde angajații îi vor lămuri în această privință.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, procedura de obţinere a unui cont online este detaliată în secţiunea „De ce să îmi fac un cont”, pe site-ul www.cnpp.ro. Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de către utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.

Apoi, trebuie să completaţi cererea pentru cont. În scurt timp, cererea va fi procesată şi aprobată, apoi vor fi transmise solicitantului datele de acces, adică numele utilizator şi parola de care are nevoie pentru a intra în acel cont. Mai departe, acestea vor fi trimise pe e-mailul specificat de către solicitant în cerere. E-mail-ul va fi trimis în cursul aceleiaşi zile şi conţine un link, care trebuie accesat în maximum 72 de ore.

Dacă aţi reuşit să vă faceţi contul, de pe noul site puteţi afla informaţii privind datele din carnetul de muncă, informaţii despre stagiile anuale şi lunare aferente perioadei, începând cu aprilie 2001. Totodată, populaţia va avea acces la informaţii referitoare la viramentele la pilonul II de pensii private, informaţii referitoare la pensia comunitară. Tot prin intermediul acestui portal pot fi soluţionate cererile persoanelor juridice care solicită prestaţii din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6479 secunde