Vreţi să plecați la muncă în Italia? Ce trebuie să știți

249
Vreţi să plecați la muncă în Italia? Ce trebuie să știți - muncaitaliaro-1623171270.jpg

Articole de la același autor

Dacă intenționați să vă desfășurați activitatea în această țară, în perioada următoare, este necesar să aflați tot ce trebuie despre drepturile voastre de lucrător temporar în străinătate și să nu acceptați munca la negru.

Potrivit Ministerului Muncii, în ceea ce privește condițiile de siguranță, în contextul Covid-19, la locul de muncă, acestea trebuie asigurate de către angajator. De exemplu, în unele provincii, echipamentele de protecție au fost achiziționate prin instituții bilaterale create de sindicate și patronate. Cert este că angajatorul trebuie să asigure condițiile de siguranță la locul de muncă. Apoi, în caz că se întâmplă ca un lucrător să se afle în izolare la domiciliu, el trebuie să își contacteze medicul de familie pentru a-i solicita eliberarea certificatului medical. Angajații care au dreptul la concediu medical plătit, au dreptul la o indemnizație, pe toată durata carantinei, perioada respectivă fiind asimilată stagiului de cotizare. Pentru a putea beneficia de respectiva indemnizație, lucrătorul trebuie să prezinte certificatul medical care confirmă perioada de carantină.

Lucrătorii care s-au infectat cu virusul corona în timpul muncii (inclusiv pe traseul către locul de muncă/locuință) pot beneficia de prestații acordate în caz de accident de muncă/boală profesională, inclusiv în perioada în care se află în carantină.

De precizat că cetățenii români se pot angaja în aceleași condiții ca și cetățenii italieni, fără a fi necesară obținerea unei autorizații de angajare (permis de muncă). De asemenea, se bucură de aceleași drepturi la locul de muncă. Contractul sezonier de muncă agricolă, încheiat pe durată determinată, poate viza: executarea de lucrări pe termen scurt, sezoniere sau ocazionale; executarea mai multor lucrări sezoniere și/sau mai multor faze de lucru, distribuite pe tot parcursul anului, cu garanția minimă de ocupare de cel puțin 100 de zile într-un an. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde