Vreți să lucrați în străinătate? Ce locuri de muncă sunt disponibile

2598
Vreți să lucrați  în străinătate?  Ce locuri de muncă sunt disponibile - eures-1514387008.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, un număr de 1.088 locuri de muncă vacante.

Ca urmare, constănțenii dornici să lucreze peste hotare au la dispoziție 330 de oferte valabile în Portugalia, ca și culegători de zmeură, mure și afine. Alte 164 de locuri de muncă le sunt rezervate în Spania, și aici majoritatea în domeniul agriculturii. În Malta, în schimb, se caută 150 de șoferi de autobuz, iar în Germania, șoferi de camion, salvamari, personal în domeniul gastronomiei de sistem, dar și programatori PLC și electricieni în construcții, betoniști, bucătari.

Ofertele scad în Marea Britanie, aici la mare căutare fiind măcelarii, tranșatorii, croitorii, în timp ce în Cehia este nevoie de șlefuitori/pilitori, în Slovacia, de operatori producție și brutari.

Belgienii vor macaragii, bucătari în restaurante de afaceri, ingineri, sudori, iar italienii, doar îngrijitori la domiciliu. Ofertele sunt din ce în ce mai slabe în Finlanda, Luxembourg, Ungaria, Suedia, Slovenia, Norvegia și Polonia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, unde consilierul EURES îi poate îndruma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3792 secunde