Vreţi să lucraţi în Regatul Unit? Ce condiții trebuie să îndepliniți

Joi, 21 Ianuarie 2021
545
Sunt persoane care doresc să lucreze în străinătate, chiar şi acum, pe timp de pandemie. Foarte multe în Regatul Unit, şi nu ştiu ce condiţii trebuie să îndeplinească în acest stat. Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, libera circulaţie între Regatul Unit şi Uniunea Europeană a luat sfârşit pe 31 decembrie 2020 şi, începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit implementează un sistem de imigraţie pe bază de puncte. Aşadar, cei care doresc un loc de muncă în Regatul Unit vor aplica pentru obţinerea unei vize, care este acordată cu condiţia respectării unor cerinţe specifice rutei de imigraţie potrivite locului de muncă vizat.

Noul sistem de imigraţie bazat pe puncte include mai multe rute de imigraţie în scop de muncă, pentru care este necesară îndeplinirea unor condiţii specifice: ruta pentru lucrătorii calificaţi, ruta pentru lucrătorii înalt calificaţi (talent global), ruta pentru start-up, ruta pentru inovatori etc. În baza îndeplinirii criteriilor specifice rutei lucrătorilor calificaţi, aplicanţilor li se va aloca un număr de puncte, iar pentru a fi eligibili sunt necesare 70 de puncte. Primele 50 de puncte se obţin pentru criterii obligatorii, iar celelalte 20 au caracter tranzacţionabil.

Criteriile obligatorii pentru obţinerea a 50 puncte sunt: oferta de muncă din partea unui angajator- sponsor, cu sediul în Regatul Unit, autorizat de Ministerul de Interne britanic, la nivelul de calificare corespunzător (20 puncte). Apoi, se iau în calcul nivelul educaţiei şi nivelul de limbă engleză. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2837 secunde